Menu
Geslaagde rentree Nicolae Mitea

Geslaagde rentree Nicolae Mitea

Nicolae Mitea heeft woensdagavond een geslaagde rentree gemaakt. Na zes maanden blessureleed speelde de Roemeen in een oefenduel met Jong Ajax vijfenveertig minuten. ,,Ik wilde heel graag meer spelen, ik kreeg er zoveel energie van!'', liet de vlugge aanvaller weten.

Het oefenduel van de Beloften van Ajax werd ingelast nadat het competitietreffen van afgelopen maandag vanwege de Champions Leagueverplichtingen van Ajax 1 werd verplaatst. Dat kwam Mitea goed uit. ,,We hebben vorige week besloten dat ik aan speelminuten toe was." En met de vriendschappelijke ontmoeting tegen de amateurs uit Mijdrecht in het verschiet was het moment van de rentree bepaald.

,,In het begin was ik best wat angstig en nerveus", bekent Mitea. ,,Maar dat is normaal als je zes maanden niet hebt gespeeld. Ik zag het veld en dat zag er niet heel goed uit. Maar ik heb het rustig aan gedaan en het is goed gegaan. Ik heb nergens last van." De watervlugge linksbuiten wilde zelfs meer spelen dan de toegestane vijfenveertig minuten. ,,Het ging zo goed dat ik dacht: waarom kan ik niet de hele wedstrijd spelen? Maar vijfenveertig is genoeg, want ik moet langzaam uitbouwen. Ik hoop dat ik over een maand aan een hele wedstrijd toe ben. Over twee weken speelt Jong Ajax op kunstgras tegen Heracles. Ik hoop dan langer te spelen, dat veld zal beter zijn."

De revalidatie van Mitea is relatief erg snel gegaan. Voor de knieblessure die hij opliep tijdens het Amsterdam Tournament eind juli, staat normaal gesproken zes tot negen maanden, Mitea heeft zijn eerste speelminuten na een halfjaar al kunnen maken. ,,Het was in het begin, zeg maar de eerste twee maanden, erg moeilijk. Dan zag ik mijn teamgenoten wedstrijden spelen en wist ik dat ik daar nog lang niet aan toe zou zijn. Dan huilde ik in mijn hart. De laatste maand was ook lastig want dan is het moeilijk je in te houden. Ik heb erg veel aan de fysiotherapeut van Ajax te danken, hij heeft me erg goed begeleid, ook op de momenten dat ik het moeilijk had. Ik ben erg blij dat ik nu heb gespeeld. Ik hoop bij de play-offs met het eerste te kunnen spelen."

De oefenwedstrijd van Jong Ajax was niet alleen voor Mitea een geschikte om te spelen, ook de twee stagiairs van Ajax Cape Town, Granwald Scott en Stanton Lewis, konden de staf van Ajax laten zien waar zij toe in staat zijn. ,,Ze hadden het niet makkelijk, want de omstandigheden, enorme kou en een moeilijk draaiend elftal, waren niet gunstig voor ze", vond John van den Brom. ,,Maar ze hebben laten zien dat ze vaardig zijn. Dat bleek ook al uit de trainingen, maar om ze in een wedstrijd aan het werk te zien is net anders. Voor Mitea ben ik erg blij. Ik heb dezelfde blessure gehad toen ik voetbalde. Het was zaak om zijn eerste minuten weer mee te pikken en dat zijn mooie momenten."

Aan het resultaat van de jonge Ajacieden viel weinig eer te behalen. Voor rust kwam Argon op voorsprong na een snelle aanval over links via Guus Verhoef. Zijn prima voorzet werd door Brahim Aoulad-Lfadil onhoudbaar achter Henrik Moisander gewerkt. In de tweede helft verzuimde Robbert Schilder zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De aanvoerder schoot vanaf elf meter over. Granwold Scott, de Zuid-Afrikaanse stagiair, lukte het uiteindelijk wel om vanaf de stip doel te treffen.