Menu
Geslaagde rentree Vermeer bij Jong Ajax

Geslaagde rentree Vermeer bij Jong Ajax

Jong Ajax heeft donderdagmiddag een ruime oefenzege op het eerste elftal van Almere City FC behaald: 4-0. De beloften van Ajax waren op een zonovergoten sportcomplex de Toekomst duidelijk een maatje te groot voor de satellietclub van Ajax. Rodney Sneijder, Evander Sno, Florian Jozefzoon en Mounir El Hamdaoui waren trefzeker. Kenneth Vermeer maakte na ruim zeven maanden blessureleed zijn rentree onder de lat.

Kenneth Vermeer beleefde een bijzonder gemakkelijke middag bij zijn terugkeer in het doel. Pas na een half uur kreeg de van een achillespeesblessure herstelde doelman voor het eerst iets te doen. Ook in het vervolg hoefde Vermeer nauwelijks in actie te komen. Dat hij bij zijn rentree de nul hield was weliswaar mooi meegenomen, maar niet representatief door de geringe tegenstand die de nummer laatst uit de Jupiler League bood.

,,Het was fijn om weer een hele wedstrijd te spelen. Eigenlijk voelde het al snel weer vertrouwd om onder de lat te staan”, sprak Vermeer na afloop. ,,Gisteren tijdens de training heb ik voor het eerst weer aan een groot partijspel meegedaan, dat was wel even spannend. Maar toen dat goed was verlopen had ik ook alle vertrouwen in vandaag. Het is lastig te zeggen waar ik nu sta of wat mijn volgende wedstrijd zal zijn, maar ik heb in ieder geval weer een hele wedstrijd gespeeld. Dat is voor nu even het belangrijkste.”

El Hamdaoui scoorde en gaf twee assists bij Jong Ajax. El Hamdaoui scoorde en gaf twee assists bij Jong Ajax.

De wedstrijd tegen Almere City gaf naast Vermeer ook een aantal spelers de gelegenheid om weer eens een volledig duel in actie te komen. Oleguer, André Ooijer, Rasmus Lindgren en ook Mounir El Hamdaoui konden dankzij de ingelaste oefenwedstrijd wedstrijdritme opdoen. El Hamdaoui keerde afgelopen maandag terug in de A-selectie na een goed en verhelderend gesprek met Frank de Boer.

Onder toeziend oog van De Boer liet El Hamdaoui zo nu en dan fraaie acties zien. Het mooiste moment bewaarde hij tot halverwege de tweede helft toen hij zichzelf met de bal aan de voet langs een reeks verdedigers van Almere City worstelde. De manier waarop hij zichzelf vrijspeelde en vervolgens scoorde oogstte applaus op de Toekomst. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 4-0 in een eenzijdige wedstrijd.

Ook bij twee van de drie andere goals was El Hamdaoui betrokken. Vlak voor rust legde de aanvaller van Ajax de bal af op aanvoerder Rodney Sneijder, die daarmee de score opende. Bij de 2-0 van Evander Sno (afstandsschot) was El Hamdaoui niet direct betrokken, maar bij de derde treffer van de middag bewees hij opnieuw zijn waarde als aangever. Met een slim passje bracht de Marokkaan Florian Jozefzoon in scoringspositie. De vleugelaanvaller van Ajax rondde vervolgens beheerst af: 3-0.

Wanneer Vermeer opnieuw in actie zal komen is nog niet bekend. ,,Morgen ga ik weer met de groep trainen en daarna zien we wel wat mijn volgende wedstrijd wordt en met welk team. Natuurlijk zitten we door de blessure van Maarten Stekelenburg wat krapper in de keepers, maar dat is voor mij zeker geen reden om nu overhaast terug te keren. Het is ook niet nodig, want in Jeroen Verhoeven hebben we gelukkig een prima vervanger.”

Scoreverloop: 39. Sneijder 1-0, 47. Sno 2-0, 62. Jozefzoon 3-0, 69. El Hamdaoui 4-0.

Opstelling Jong Ajax: Kenneth Vermeer, Henri Toivomaki, Oleguer, André Ooijer, Lorenzo Burnet, Rasmus Lindgren (80. Ricardo van Rhijn), Rodney Sneijder (70. Roly Bonevacia), Evander Sno, Aras Özbiliz, Mounir El Hamdaoui, Florian Jozefzoon (70. Mitchell Donald).

Opstelling Almere City FC: Erwin Friebel (46. Johan Jansen), Edwin Dekkers, Dion Malone, Delano Cohen, Touvarno Pinas, Johathan Roberson, Leroy Resodihardjo (64. Hanne Hagary), Thijs Sluijter, Mika Rosheuvel, Serdar Ozturk (82. Donny Rijnink), Karim Fachtali.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst