Menu
Geslaagde sponsordag Ajax

Geslaagde sponsordag Ajax

Een aantal keren per jaar komen de Ajax-sponsoren bij elkaar. Soms bij Ajax en soms op locatie. Met Jupiler als mede-gastheer van deze Ajax Sponsordag, bleek de Melkweg een passend toneel.

Na een gezamenlijke lunch werd er afgetrapt door Directeur Marketing Edwin van der Sar die een update gaf over de laatste Ajax ontwikkelingen. Hoofd Sponsoring van Ajax, Bas van Rossum nam daarna het woord. Hij vertelde over de georganiseerde Ladies Night, de recente kijkcijferontwikkelingen en het geplande Ajax Fanweekend bij Center Parcs in maart 2014.

Marketing directeur Edwin van der Sar sprak de sponsorgroep toe. Marketing directeur Edwin van der Sar sprak de sponsorgroep toe.

Mark van Leest, Media Manager, schetste vervolgens de groei van Ajax op social media, zowel op nationaal als op internationaal vlak. Coen van Eerden (Ajax Media) pakte de draad op en zoomde in op de mogelijkheden die narrowcasting in de ArenA biedt.

Na de pauze verschenen directeur Jupiler Nederland, Harm van Esterik en marketeer Erik Soeteman op het podium en zij vertelden onder andere over ABinbev, de grootste bierbrouwer ter wereld. Uiteraard werd er ook stilgestaan bij de ontwikkeling die Jupiler doormaakt en de focus die het Belgische biermerk daarbij heeft. Tot slot lichtte Jeroen Slop, Financieel Directeur van Ajax, de jaarcijfers van het seizoen 2012-2013 toe.

Daarna was het tijd voor ontspanning en vertrok de sponsorgroep per tuk-tuk richting de Jordaan. Hier werd een aantal Jupiler-kroegen aangedaan en stond schrijver, journalist en Ajax-fan Menno Pot stil bij de historie van de Amsterdamse club. Als afsluiter werd in de onlangs geopende Jupiler-kroeg Café Tripel aan de Lijnbaansgracht een bier- en kaasproeverij gehouden.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Harm van Esterik, directeur Jupiler, vertelde over de grootste bierbrouwerij van de wereld. Harm van Esterik, directeur Jupiler, vertelde over de grootste bierbrouwerij van de wereld.
Ajax fan en auteur Menno Pot vertelde over de historie van de Amsterdamse club. Ajax fan en auteur Menno Pot vertelde over de historie van de Amsterdamse club.
Als afsluiter van de middag was er een bier- en kaasproeverij. Als afsluiter van de middag was er een bier- en kaasproeverij.