Menu

Geslaagde start Ajax Voetbal Toer bij AFC

Een strakblauwe lucht en een - voor de tijd van het jaar - ongekend hoge temperatuur. De ingrediënten voor een geslaagde start van de Ajax Voetbal Toer bij AFC in Amsterdam Buitenveldert. Om 13.00 uur was het dan ook al behoorlijk druk in het voetbaldorp. Vanaf het centrale podium deed Lucky Lynx een warming-up met de kinderen in afwachting van de komst van de Ajax-spelers.

Een strakblauwe lucht en een - voor de tijd van het jaar - ongekend hoge temperatuur. De ingrediënten voor een geslaagde start van de Ajax Voetbal Toer bij AFC in Amsterdam Buitenveldert.

Om 13.00 uur was het dan ook al behoorlijk druk in het voetbaldorp. Vanaf het centrale podium deed Lucky Lynx een warming-up met de kinderen in afwachting van de komst van de Ajax-spelers.

Tegen halftwee was het dan zover en kwam de Ajax Spelersbus het terrein oprijden. Jan Olde Riekerink en zijn elftal werden onder luid gejuich onthaald. Ook Cristian Chivu en Wamberto waren meegekomen om er een gezellige middag van te maken.

Na een korte presentatie op het podium trokken alle Ajacieden naar het voetbaldorp en het adidas Predator park om handtekeningen uit te delen en met de verschillende spelletjes mee te doen. In het speciale Voetbal Toer Paspoort dat de kinderen bij aankomst op het park kregen uitgereikt, konden de handtekeningen worden verzameld. En natuurlijk was er voor de meegekomen fans voldoende gelegenheid om de Ajax-spelers van alle kanten te fotograferen.

Door de coupon uit het Voetbal Toer paspoort in te leveren bij DJ Bert, maakte iedereen kans op een aantal prachtige prijzen die werden weggegeven, zoals shirtjes met handtekeningen, een adidas Ajax horloge, een shrek filmpakket en VIP-kaartjes van ABN AMRO voor een wedstrijd van Ajax in Amsterdam ArenA.

De prijzen waren niet allemaal in materiële vorm, zo mochten een aantal fans op het podium een wedstrijdje ?bal hooghouden? met Cristian Chivu en Wamberto spelen.

Om 15.15 uur werd het echt spannend voor de 36 deelnemers aan de voetbalclinic onder leiding van Jan Olde Riekerink. 36 kinderen van 9 t/m 13 jaar werden verdeeld in 6 groepen. Met elke groep liep een van de aanwezige Ajax-spelers mee. Aangemoedigd door vaders en moeders, vriendjes en vriendinnetjes streden zij bij zes spelonderdelen om een plek in de landelijke finale die op 9 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt gehouden.

Het ging er vreselijk fanatiek aan toe. Bij een van de spelonderdelen ?balletje hooghouden? kreeg Raffy Koopmans het voor elkaar de bal 177x hoog te houden. Een fantastische prestatie binnen 1½ minuut!

Om 17.00 uur was het dan zover en werden de finalisten door Jan Olde Riekerink op het podium geroepen. Jan vertelde erg onder de indruk te zijn van wat hij had gezien. Zo had bijvoorbeeld Vincent Weyl bij het doelschieten van tevoren al aangegeven in welke gaten hij zou schieten. Tot de stomme verbazing van Jan was het exact zoals hij voorspelde.

Vincent en ?kampioen hooghouden? Raffy werden dan ook de winnaars in de leeftijdscategorie 12/13 jaar. Bij de 8/9 jarigen wisten Fabian Sporkslede en Daan Erisman zich voor de finale te plaatsen. De 10/11 jarige categorie wordt op de landelijke finale vertegenwoordigd door Clay Bobeldijk en Floris Dokkum. Alle deelnemers aan de clinic ontvingen uit handen van Ole Tobiassen en een deelnamecertificaat en medaille ter herinnering aan deze dag. Moe maar voldaan vertrokken de Ajax-spelers en de ruim 500 kinderen met begeleiders om 17.15 uur naar huis.