Menu
'Gespeeld zoals we graag willen zien' 

'Gespeeld zoals we graag willen zien' 

Coaches Frank de Boer en John van den Brom waren het na afloop roerend eens. Op de 4-1-overwinning van Ajax op AZ viel helemaal niets af te dingen. ,,We hebben gespeeld zoals we dat graag willen zien”, vertelde De Boer. ,,Ik ben zeer tevreden over de uitvoering.”

,,We waren dominant in balbezit en ook in het drukzetten”, vervolgde De Boer. ,,Wij moeten op het veld bepalen wat er gebeurt. Dat ging tot de 55ste minuut prima. Na de rode kaart weet je dat het lastiger wordt om te domineren. Die goal van AZ was goed uitgespeeld. Verder hebben we het compact gehouden en weinig kansen weggegeven. We waren zelfs het gevaarlijkst in de tegenaanval.” 

Collega Van den Brom zat op vrijwel dezelfde golflengte. ,,We hebben dikverdiend verloren. Dat is niet alleen zichtbaar in de uitslag, maar ook in de manier waarop. Vooraf waren we vol goede moed, maar ik vind dat we teveel ontzag toonden voor de tegenstander. We hebben niet ons eigen spel gespeeld, vooral omdat we te angstig waren. Natuurlijk zette Ajax vroeg druk en dwongen ze ons tot de lange bal. Maar er waren ook zeker momenten dat we er wel onderuit hadden kunnen voetballen.” 

Andere rol Gudelj 
De Boer werd tijdens de persconferentie gevraagd of Nemanja Gudelj een andere rol had. Hij knikte vervolgens instemmend. ,,Zij hadden verwacht dat Nemanja op de controlerende positie zou staan, maar dat hebben we dus even niet gedaan. Het was veel meer Bazoer en daar had AZ heel veel moeite mee.” 

Over twee weken speelt Ajax opnieuw een topper, dan tegen PSV. Die wedstrijd zou wel eens cruciaal kunnen worden voor de titelstrijd. De Boer: ,,Als we beiden geen fouten maken tegen andere clubs dan wel", zei De Boer. ,,Maar we moeten ook zorgen dat we de andere wedstrijden zo goed mogelijk doorkomen en geen averij oplopen zoals tegen Roda. Dat waren heel dure punten. Daarnaast heb je een beetje geluk nodig en dan bedoel ik vooral qua schorsingen en blessures. Wij missen achterin nu al twee jongens. Ik denk dat PSV de breedste en fitste selectie heeft. Aan de andere kant wedden zij nog op twee paarden en moeten ze daarover hun aandacht verdelen.”

Tekst: Gerben Oostdam
Foto: Proshots
/Stanley Gontha