Menu
‘Gesprek met mijnheer Cruijff was een droom’

‘Gesprek met mijnheer Cruijff was een droom’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Vaclav Cerny.

De afgelopen maand is er weer erg veel gebeurd. Met Ajax A1 zijn we naar Engeland gevlogen voor de Youth Leaguewedstrijd tegen Chelsea. Ik heb de landing in de cockpit mogen meemaken. Dat was heel bijzonder voor mij. Ik vlieg natuurlijk heel veel tussen Amsterdam en Praag en als ik op vakantie ga kies ik ook voor het vliegtuig. Ik heb respect voor de piloten, maar ik bid altijd wel even bij de start en ik ben blij als we weer zijn geland.

Topweek
Zo vloog ik vorige week ook weer naar Tsjechië voor de belangrijke duels van het Onder 21 team.  We staan bovenaan in de kwalificatie met twee punten boven België. De eerste wedstrijd wonnen we met 2-1 van Letland en kwamen beide assists van mij. Het tweede duel tegen Malta werd het 7-0. Ik scoorde een keer en had een assist. Het was een topweek.

Een paar dagen voor de wedstrijd van Jong Ajax bij Fortuna Sittard keerde ik terug bij de groep. De trainers zeiden dat ik die wedstrijd niet zou starten en vroegen of ik na de interlandperiode rust nodig had of dat ik wel bij de selectie zou zitten en eventueel zou invallen. Ik voelde mij topfit en koos ervoor om mee te gaan. Ik viel dertien minuten voor tijd in en liet met een assist en een doelpunt ook zien dat ik lekker in mijn vel zat. Daar was ik heel blij mee.

Heel naar gevoel
Bij die wedstrijd in Sittard droegen we rouwbanden en was er een minuut stilte voor mijnheer Cruijff. Ik was bij het Tsjechisch team toen ik op Facebook las dat hij was overleden. Ik schrok, was er stil van. Ik vind het echt ongelooflijk erg, dat was een heel naar gevoel. Toen ik klein was hoorde ik van mijn opa en mijn vader altijd over hem. Een keer heb ik mijnheer Cruijff bij Ajax ontmoet. Het was op mijn verjaardag. Erg goed Nederlands sprak ik nog niet en we maakten in het Engels een praatje. Hij vroeg hoe het ging bij Ajax. Dat ik hem heb gesproken, al was het maar kort, was een droom voor mij.  Al die waardering voor hem de afgelopen dagen, liet zien hoe groot mijnheer Cruijff was. Dat ik voor dezelfde club speel als hij heeft gespeeld, dat vind ik wat hoor!