Menu
Gevarieerde dag op de Toekomst

Gevarieerde dag op de Toekomst

Na hun vrije dinsdag konden de spelers van Ajax woensdag weer volop aan de bak. De selectie kreeg twee trainingen van de technische staf voorgeschoteld. In de ochtenduren stond er een krachttraining op het programma. 's Middags meldden de Ajacieden zich op het trainingsveld van de Toekomst. Het zorgt al met al voor een gevarieerde trainingsdag.

Frank de Boer gaf het afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie nog maar eens aan. De eerste weken van de competitie zijn ideaal om flink te trainen en derhalve een conditionele buffer voor later op te bouwen. Behalve de Eredivisieduels in het weekend staan er tot half september immers nog geen midweekse duels op het programma. Het zorgt voor een overzichtelijk geheel waarbij de spelers deze weken meestal op maandag uitlopen, op dinsdag vrij zijn, op woensdag dubbel trainen, donderdags ook een fikse training krijgen voorgeschoteld en vervolgens op vrijdag en zaterdag relatief rustig naar de wedstrijd van zondag toewerken.

Deze woensdag ging de blik voor het eerst volledig op AZ. Na de gewonnen openingswedstrijd tegen Vitesse staat zondag de Noord-Hollandse derby in Alkmaar op het programma. Het wordt voor Ajax een weerzien worden met Marco van Basten, al speelde zich eenzelfde scenario zich eerder natuurlijk al af bij de onderlinge ontmoetingen tussen Ajax en zijn vorige werkgever sc Heerenveen.

Voor Nick Viergever wordt het treffen in de kaasstad sowieso speciaal. Tijdens de tweede speelronde staat hij direct al tegenover zijn oude werkgever. Net als Niklas Moisander en tal van zijn AZ-voorgangers keert hij zondag als Ajacied voor even terug in Alkmaar. Alleen dan wel in de andere kleedkamer. Namelijk die van de gasten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ruben Ligeon stuurt Davy Klaassen diep. Ruben Ligeon stuurt Davy Klaassen diep.
WK-ganger Daley Blind heeft zijn eerste Eredivisieminuten inmiddels alweer in de benen. WK-ganger Daley Blind heeft zijn eerste Eredivisieminuten inmiddels alweer in de benen.
WK-ganger Joël Veltman maakte afgelopen maandag zijn eerste Ajax-minuten van het seizoen bij Jong Ajax. WK-ganger Joël Veltman maakte afgelopen maandag zijn eerste Ajax-minuten van het seizoen bij Jong Ajax.
Nicolai Boilesen behoudt het overzicht aan de bal. Nicolai Boilesen behoudt het overzicht aan de bal.
Jasper Cillessen keepte afgelopen maandag zijn eerste 90 minuten van het seizoen bij Jong Ajax. Jasper Cillessen keepte afgelopen maandag zijn eerste 90 minuten van het seizoen bij Jong Ajax.