Menu
Gevarieerde laatste dag in Oostenrijk

Gevarieerde laatste dag in Oostenrijk

Het trainingskamp in Oostenrijk zit erop. Op de achtste en laatste dag van het verblijf in Neustift stonden er twee trainingen op het programma. Voor een aantal spelers bevatte de laatste training nog een toegift in de Alpen. Onder leiding van performance coach Björn Rekelhof stond er een pittige bergetappe op het programma.

‘Van wie is deze auto?’ klinkt het uit de mond van Jaap Stam na afloop van de ochtendtraining. De scene speelt zich niet op de parkeerplaats van SSV Neustift af, maar langs de rand van het trainingsveld. De 67-voudig international heeft een mini-autootje in zijn hand. ‘Hij is nog van het verkeerde merk ook. Ik zet ‘m hier neer voor de liefhebber’, voegt hij eraan toe. Even later meldt de eigenaar zich bij de bank. Het blijkt de auto van Messi te zijn. Een jongetje in het shirt van de Argentijnse wereldster spurt er met zijn speelgoed vandoor.

Later op de dag staat de tweede training van de dag op het programma. Het betekent tevens de laatste oefensessie van het toernooi. Voor een deel van de spelers krijgt die afsluitende training nog een zwaar slot. Onder leiding van performance coach Björn Rekelhof klimmen aanvoerder Siem de Jong, Niklas Moisander, Derk Boerrigter, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Kolbeinn Sigthórsson en Danny Hoesen met de mountainbike richting een van de Alpentoppen. In hun kielzog volgen ook coach Frank de Boer, fysiotherapeut Pim van Dord en clubarts Don de Winter. Aan het einde van de beklimming veranderen de verbeten gezichten in vrolijke gezichten als Van Dord als laatste de finish bereikt. Uiteraard oogst de bijna 60-jarige fysiotherapeut van Ajax ook respect bij de veelal twee tot drie keer zo jonge voetballers. Deze klim nemen ze hem niet meer af.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De dag begon op het trainingsveld van SSV Neustift. De dag begon op het trainingsveld van SSV Neustift.
En de dag eindigde op een van de Alpentoppen. En de dag eindigde op een van de Alpentoppen.
Christian Eriksen voorziet een jonge fan van zijn handtekening. Christian Eriksen voorziet een jonge fan van zijn handtekening.
Viktor Fischer in actie tijdens de voorlaatste training. Viktor Fischer in actie tijdens de voorlaatste training.
Viktor Fischer rust uit na een pittige training. Viktor Fischer rust uit na een pittige training.
Dankzij Jaap Stam kreeg Messi zijn auto weer terug. Dankzij Jaap Stam kreeg Messi zijn auto weer terug.
Kolbeinn Sigthórsson controleert de bal met de borst. Kolbeinn Sigthórsson controleert de bal met de borst.
Een paar uur later zat de spits van Ajax op de fiets. Een paar uur later zat de spits van Ajax op de fiets.
Nicolai Boilesen klimt omhoog. Nicolai Boilesen klimt omhoog.
Frank de Boer deed ook mee aan de fietstraining. Frank de Boer deed ook mee aan de fietstraining.
Fysio Pim van Dord op weg naar de top. Fysio Pim van Dord op weg naar de top.
Pim van Dord wordt door de vrolijke Ajacieden onthaald. Pim van Dord wordt door de vrolijke Ajacieden onthaald.