Menu
‘Gewoon alles proberen te winnen’

‘Gewoon alles proberen te winnen’

Door de nederlaag tegen Roda JC is het gat tussen Ajax en koploper PSV gegroeid tot negen punten. Adrie Koster is nog niet van plan de landstitel op te geven. ,,We moeten gewoon alle duels proberen te winnen.''

Met nog tien wedstrijden voor de boeg wordt het een lastig karwei om regerend landskampioen PSV nog te achterhalen op de ranglijst. ,,Natuurlijk wordt het steeds moeilijker”, gaf Koster woensdag tijdens de persconferentie toe. ,,Maar we moeten gewoon van wedstrijd naar wedstrijd toeleven en alles proberen te winnen. En dan moeten we hopen dat de tegenstander hier en daar wat punten laat liggen.”

Koster vertelde nog altijd veel vertrouwen te hebben in zijn groep. ,,Ik vind dat het voetbal na de winterstop verzorgder is”, aldus de coach. ,,Het is alleen wel een beetje frustrerend dat dat niet altijd is terug te zien in de uitslagen. Vooral in uitwedstrijden vallen de resultaten tegen. Tegen Roda JC speelden wij zondag bijvoorbeeld redelijk goed. We waren de bovenliggende partij, hadden de wedstrijd onder controle, maar verloren toch door persoonlijke fouten.”

Bruno Silva trainde vrijdag deels apart met fysiotherapeut Ricardo de Sanders. De Uruguayaan heeft last van zijn kuit. Bruno Silva trainde vrijdag deels apart met fysiotherapeut Ricardo de Sanders. De Uruguayaan heeft last van zijn kuit.

Tegen Sparta krijgt Ajax vrijdagavond in de ArenA een nieuwe kans om drie punten te pakken. ,,We moeten vrijdag van onszelf uitgaan”, zegt Koster. ,,En hoe dan ook die drie punten pakken.” Of Koster tegen de Rotterdammers kan beschikken over Bruno Silva en Edgar Davids is nog niet helemaal zeker. Davids, die zijn schorsing erop heeft zitten, kampt met lichte liesklachten. Silva heeft nog een beetje last van een tik op zijn kuit die hij kreeg in de wedstrijd tegen Roda. ,,We kijken donderdag na de training of zij mee kunnen doen tegen Sparta.”

Laurent Delorge en Vurnon Anita hebben de groesptraining hervat (bij Jong Ajax), maar zijn nog niet inzetbaar in het eerste. Ook Gregory van der Wiel is nog niet fit.

Ajax - Sparta live zien op de pc?
Ga naar de website van Planet Voetbal >>

De persconferentie van Adrie Koster bekijken?
Houd de website van Ajax TV in de gaten >>