Menu
Gezang en applaus voor Sigthórsson

Gezang en applaus voor Sigthórsson

Voordat de Ajacieden het veld opkwamen, was de jarige job in hun midden al uitgebreid toegezongen. Kolbeinn Sigthórsson viert deze donderdag zijn 23e verjaardag.

Tijdens de dynamische training, die in wintersportweer - koud met een zonnetje - werd afgewerkt, oogstte de jarige spits applaus voor een prachtige goal uit een volley. Dat doelpunt kwam tot stand tijdens een afwerkoefening onder leiding van Dennis Bergkamp. Sigthórsson controleerde de bal uitstekend, draaide fraai en schoot snoeihard raak. Derk Boerrigter, die zichzelf ook manifesteerde op het veld, stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken, hief zijn armen in de lucht en scandeerde de naam van de jarige job.

Hopelijk kan de IJslander zondag het hele uitvak in Alkmaar net zo uitzinnig maken met zijn acties en de zo gewenste doelpunten. Want die dag moet Ajax de volgende wedstrijd in de titelrace winnend afsluiten.

Op de training ontbraken de selectiespelers die dinsdagavond met Jong Ajax meespeelden, onder wie doelman Jasper Cillessen. Daardoor hoefde Carlo l'Ami zijn aandacht opnieuw slechts te verdelen tussen Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart. Bij de afrondoefening schoten de Ajacieden zo rap achter elkaar op doel, dat er voor de keepers eigenlijk geen houden aan was. Maar eigenlijk ging het bij die oefening, waarbij De Boer de ballen aanspeelde, helemaal niet om de afronding. ,,Het gaat niet om de goal", hield de trainer zijn spelers voor. ,,Het gaat om de sprint." Want de spelers kwamen in volle spurt op de bal af en die moesten ze op snelheid zo goed mogelijk raken.

De scherpte van de trainer sloeg over op zijn spelers. Er werd niet heel erg veel gemist bij die oefeningen en ook bij het inslijpen van vaste patronen liet De Boer duidelijk merken wat hij wilde zien. Soms pakte hij een speler vast en liepen ze samen de gewenste looplijnen. Tot ook daarbij het gewenste was bereikt. Want alle Ajacieden hebben dit seizoen nog een doel: die eerste plaats van de ranglijst tot en met 12 mei vasthouden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kolbeinn Sigthórsson is vandaag 23 jaar geworden. Kolbeinn Sigthórsson is vandaag 23 jaar geworden.
De Boer geeft de ballen aan. De Boer geeft de ballen aan.
Dennis Bergkamp heeft speciale aandacht voor Viktor Fischer. Dennis Bergkamp heeft speciale aandacht voor Viktor Fischer.