Menu

Gezellige drukte op en langs trainingsveld

Trainer Ronald Koeman kon deze maandagochtend behalve veel toeschouwers bij de training ook bijna zijn voltallige selectie op het veld begroeten. Daar waren blije mannen: Zlatan Ibrahimovic en Zdenek Grygera (Tomás Galasek ontbrak); hoopvolle mannen: Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder, en teleurgestelde Ajacieden: Wesley Sonck, Tom Soetaers en Jelle van Damme, Bogdan Lobont en Nicolae Mitea.

De gemoedstoestand had alles te maken met de EK-kwalificatieronde van afgelopen weekeinde. Zweden was al zeker van het EK, maar verloor dit weekeinde wel van Letland. Tsjechië had zich ook reeds geplaatst en maakte die kwalificatie waar door ook de laatste wedstrijd te winnen van Oostenrijk. Zdenek Grygera speelde daarin niet mee, maar was wel aanwezig. De Ajacied liet op de niet al te heftige training zien dat hij wellicht klaar is voor een wedstrijd. Vooral de prachtige kopdoelpunten die van zijn hoofd afspatten, waren een lust voor het oog. Tomás Galásek was de enige Ajacied die zich niet op het trainingsveld liet zien, de Tsjech had last van zijn linkervoet.

Voor Roemenië liep de kwalificatiereeks uiteindelijk slecht af. Zonder zelf daarvoor nog in actie te komen, werd de ploeg gepasseerd door Denemarken en Noorwegen. De Roemenen oefenden wel tegen Japan en de trip leverde doelman Bogdan Lobont een nieuw kapsel op. Nicolae Mitea zag er overigens nog exact hetzelfde uit.

De Nederlanders deden niet de gehele training mee. Rafael van der Vaart had wat last van zijn bovenbeen en Wesley Sneijder had aan het duel tegen Moldavië een pijnlijk kuitbeen over gehouden. Petri Pasanen was in de oefeninterland tegen Canada licht geblesseerd geraakt aan zijn rug en daarom liep hij apart met John O'Brien.

De rest van de spelers deden wat rustige oefeningen met en zonder bal, gaven strakke voorzetten of maakten fantastische doelpunten. Vooral het scoren met het hoofd was populair deze ochtend.

Aan het einde splitste de groep zich nog een keer op en bestookten Obodai, Sonck, Yakubu, Trabelsi, Maxwell en Wamberto het doel van Lobont. Die deed zijn uiterste best om treffers te voorkomen, maar af en toe had hij écht het nakijken, zoals op bovenstaande foto duidelijk te zien is.