Menu
Gift Van Eijden voor bijzondere stichting

Gift Van Eijden voor bijzondere stichting

Vlak voor de wedstrijd van Ajax tegen RBC vond er in de Bestuurskamer van Ajax een bijzondere overhandiging plaats. Oud-directeur Arie van Eijden overhandigde een, bij zijn afscheid van Ajax ingezamelde, cheque aan de heer Duchhart, vertegenwoordiger van de Stichting vrienden van de NSG/Special Olympics.

Bij zijn afscheid van Ajax als algemeen directeur begin december, had Arie van Eijden aangegeven geen cadeau´s te willen ontvangen van de genodigden. In plaats daarvan vroeg hij de gasten een gift, bestemd voor voorgenoemde stichting, over te maken op een speciaal bankrekeningnummer. De oud-directeur hoefde niet lang na te denken over het doel. ,,Ik heb de heer Duchhart een paar keer ontmoet en had gelijk een gevoel bij zijn stichting. Ik hoefde dus niet lang na te denken over de bestemming van de giften. En gezien het bedrag denk ik dat de mensen blij zijn met mijn vertrek" , grapte Van Eijden.

De heer Duchhart was zichtbaar verrast met de hoogt van het bedrag. ,,Dit is fantastisch, hier kunnen we zoveel goede dingen mee doen aangezien het geld rechtreeks naar de sporters gaat. Het bedrag wat wij vandaag ontvingen zal onder andere worden besteed aan de ontwikkelingen van nieuwe produkten, alsmede het ondersteunen van implementatie in het gehele land."

De stichting vrienden van de NSG/Special olympics is opgericht in 1998 en ondersteunt de ontwikkelingen van de breedtesport voor kinderen met een verstandelijke beperking. Op uitnodiging van Ajax woonde de heer Duchhart en zijn vrouw, en natuuurlijk ook Arie van Eijden, de wedstrijd Ajax - RBC bij. ,,Deze dag was onvergetelijk, met een klinkende overwinning voor alle partijen, uitgezonderd de mensen uit Roosendaal", liet Duchhart weten.