Menu

Giovanni en de optiek van Co

Dinsdagmiddag interviewde Giovanni van Groeningen, namens de Ajax Kids Club, niemand minder dan Ajax-coach Co Adriaanse. Giovanni is een groot fan van Ajax en was een beetje zenuwachtig. Hij had er zelfs buikpijn van! Het was ook niet zo maar een interview. Er komt binnenkort namelijk een extra uitgave van het Ajax Kids Club-blad, die wordt gemaakt samen met Groenhof Optiek in Amstelveen. De uitgave gaat vooral over het belang van goede ogen voor voetballers. Vanwege dit bijzondere onderwep vond het gesprek plaats in de optiek en niet in de Arena.

In de brillenwinkel gingen Giovanni en Co temidden van honderden brillen aan een tafeltje zitten. De zenuwen van Giovanni leken verdwenen als sneeuw voor de zon. Voordat hij zijn vragen kon afvuren op de Ajax-coach, wilde Adriaanse eerst van alles weten van de jonge interviewer. Het leek wel of de rollen waren omgedraaid.

Giovanni draagt zelf ook een brilletje. "Ik kon de lettertjes op het bord in de klas niet meer goed lezen. Toen heeft de juf me naar voren gehaald en moest ik een bril", aldus de jonge Ajax-fan.

De twee raakten in gesprek over voetbal en brillen natuurlijk. Alle Ajacieden, van het eerste elftal tot en met de jeugd, krijgen een keer per jaar een ogentest. Adriaanse legde uit waarom het zo belangrijk is dat voetballers goede ogen hebben. "Er zijn niet echt veel voetballers die een bril hebben, he?" merkte Giovanni op. Adriaanse wist te vertellen dat die er wel zijn. Meestal dragen ze tijdens het voetballen dan lenzen, zodat het niet opvalt. De coach dacht zelfs dat de oogziekte van Edgar Davids, die nu in Italie speelt, bij Ajax is ontdekt na de ogentest.

Ondertussen deed Lucky de ogentest aan de andere kant van de winkel. Blijkbaar zijn de ogen van de Ajax-mascotte niet zo goed, want hij moest toch echt een bril uitzoeken. Lucky verklapte ons dat hij waarschijnlijk lenzen zal nemen. De brillen die in de winkel hingen vond hij prachtig, maar ze waren allemaal en béétje te klein voor de kop van de lynx!

Na het interview ging iedereen nog met elkaar op de foto. Voor Giovanni was het ongetwijfeld een zeer geslaagde middag. De coach van Ajax mag je namelijk niet zomaar interviewen!

Het interview is te lezen in de extra uitgave van het Ajax Kids Clubblad. Deze extra uitgave wordt mogelijk gemaakt door Groenhof Optiek en ploft eind deze maand of begin november bij de leden van de Ajax Kids Club op de mat.