Menu
Glansrol voor stille kracht Lindgren

Glansrol voor stille kracht Lindgren

Rasmus Lindgren is een stille kracht. De Zweed heeft zich vrijwel geruisloos een basisplek toegeëigend op het middenveld van Ajax. Lindgren vertolkte een hoofdrol in het met 6-2 gewonnen duel tegen Sparta.

Het treffen tussen Ajax en Sparta is 31 minuten jong als Rasmus Lindgren alle gram legt in een schot op doel. Curieus genoeg heeft Sparta-goalie Sander Westerveld de Ajacied in een riante scoringspositie gebracht. Een tel eerder caramboleerde de bal na een schot van Albert Luque via het lichaam van de keeper voor de voeten van de Ajacied. Lindgren bedenkt zich geen moment en bezorgt de Amsterdammers met een snoeihard schot een 3-0-voorsprong.

De noeste werker toonde zich negentig minuten lang een betrouwbare controleur. Omdat ook Lindgrens collega-middenvelders prima speelden, was het Amsterdamse middenveld tegen Sparta uitstekend in balans. Gabri was van even grote waarde als de Zweed. Kenneth Perez vertolkte een glansrol als aanvallend ingestelde middenvelder. ,,Ons middenveld heeft het in de laatste twee wedstrijden ook al goed gedaan. Daarom heb ik die linie ook tegen Sparta niet gewijzigd’’, vertelde Adrie Koster na afloop van de wedstrijd. ,,Ook Rasmus Lindgren heeft het vandaag weer goed gedaan.’’ Edgar Davids is voorlopig het kind van de rekening. De aanvoerder was de laatste twee duels geschorst. Tegen Sparta bleef de routinier negentig minuten langs de kant.

In de Amsterdam ArenA werd Feyenoord weggespeeld, een week later gingen de Ajacieden onderuit bij Roda JC. De wisselende prestaties ten spijt maakte het Amsterdamse middenveld in de laatste twee optredens een solide indruk. Ook tegen de Spartanen was de middenlinie zowel rustpunt als het beginpunt van menige aanval. Lindgren belichaamde wat zijn collega-middenvelders ook brachten. De Zweedse Ajacied was constant aanspeelbaar, verdeelde het spel met verve en was verdedigend en aanvallend van waarde. Met zijn eerste treffer als Ajacied zette Lindgren, naar later duidelijk werd, de kroon op een prima wedstrijd.

,,Heel mooi om je eerste doelpunt te maken in het Ajax-shirt’’, keek Lindgren na de wedstrijd tevreden terug. ,,De keeper liet de bal los, waarna ik kon scoren. Na zo’n eerste doelpunt speel je toch makkelijker. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat.’’

De bij vlagen flitsende eerste helft leverde de thuisploeg een riante 5-1-voorsprong op. John Heitinga deed wat hij nog nooit eerder deed als voetballer: twee keer scoren in een wedstrijd. Topschutter Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Perez hielpen Ajax aan de overige treffers. De Amsterdamse productie stokte de tweede helft. Alleen Kenneth Perez slaagde er na rust nog in Westerveld te verslaan.

Ondanks zijn sterke spel had Lindgren ook oog voor de mindere kanten van het Ajax-spel. ,,De tweede helft was te slap, we hadden meer doelpunten moeten maken’’ , toonde Lindgren zich naast tevreden ook kritisch. ,,We verdedigden niet goed, hadden meer druk moeten zetten.’’

Koster kon zich vinden in de kritische terugblik van zijn middenvelder. Ook de interim-coach had zich gestoord aan het gebrek aan stootkracht waarmee zijn ploeg de tweede helft kampte. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten’’, analyseerde Koster. ,,Als je binnen een halfuur met 3-0 voorstaat is het zaak om door te drukken. Helaas was er sprake van een verslapping. Dat mag niet gebeuren. We waren meer met onszelf bezig, dan dat we ons richtten op een hogere score. Het was na de rust gewoon niet goed.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor meer interviews en een samenvatting van Ajax - Sparta.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>