Menu
Glansvorm koesteren en fit blijven

Glansvorm koesteren en fit blijven

De Ajacieden bevinden zich in de finale fase van het seizoen. Zondag is RKC Waalwijk de volgende, foutloos te nemen hindernis. In de aanloop naar dat duel beschikten de Ajax-trainers donderdag over een volwaardige groep selectiespelers.

In de voorbije weken boden de trainingen van Ajax dikwijls een heel ander aanzicht. Vanwege interlandverplichtingen had Ten Cate vaak een minimale spelerskern tot zijn beschikking. Alle (fitte) internationals stonden deze donderdag weer gewoon op het veld.
De Amsterdammers kunnen zich bijna helemaal focussen op de kampioensrace met PSV.

Keeperstrainer Fred Grim probeert Ryan Babel op het verkeerde been te zetten tijdens de rondo. De aanvaller trapte niet in de schijntrap van de oud-keeper. Keeperstrainer Fred Grim probeert Ryan Babel op het verkeerde been te zetten tijdens de rondo. De aanvaller trapte niet in de schijntrap van de oud-keeper.

Na de competitieduels tegen RKC en NAC Breda betreden de Ajacieden later deze maand een ander voetbalpodium: dat van het KNVB Bekertoernooi. Woensdag 18 april is opnieuw RKC Waalwijk de tegenstander. In de Amsterdam ArenA is de inzet een plek in de bekerfinale. In de fase waarin de prijzen worden verdeeld, zijn twee dingen vooral van belang. Eén: de goede vorm behouden; en twee: zoveel mogelijk spelers moeten fit blijven. Wie afgaat op de intensiteit waarmee werd getraind, moet constateren dat het met zowel de vorm als de fitheid wel snor zit. Na de inleiding van herstel- en conditietrainer Laurens Ebben stortten de Ajacieden zich vol overgave op de puur voetbalgerichte oefenstof.

Na de rondo trakteerde conditie- en hersteltrainer Laurens Ebben de selectie op uiteenlopende opwarmoefeningen. Na de rondo trakteerde conditie- en hersteltrainer Laurens Ebben de selectie op uiteenlopende opwarmoefeningen.

,,De groep staat er goed voor’’, stelde Ebben na afloop van de training tevreden vast. ,,Of ik in deze fase van het seizoen andere loop- of conditie-oefeningen gebruik? Nee hoor, het is dezelfde stof als altijd. Maar het gaat natuurlijk niet om mijn oefeningen, de nadruk ligt op het voetbal. Dat kon je vandaag duidelijk terug zien in de training.’’ De oefening waarin de Ajacieden hand in hand een kring vormden en tegelijkertijd een balletje in de lucht moesten houden, veroorzaakte hilariteit. De toeschouwers, spelers en trainers konden lachen om de taferelen die de spelers uithaalden om de bal van het gras te houden.

De Roemenen, George Ogararu en Nicolae Mitea, tegen een overmacht aan Nederlanders. De Roemenen, George Ogararu en Nicolae Mitea, tegen een overmacht aan Nederlanders.

Dat de kring onder het hooghouden in beweging moest blijven, zorgde voor een extra hoge moeilijkheids- en hilariteitsgraad.
De Ajacieden besloten de intensieve, ruim anderhalf uur durende oefensessie met een mini-toernooi op een half speelveld. Na Ebben keerden ook de fitte Ajacieden, druppelsgewijs, terug naar de kleedkamer.

John Heitinga passt de bal naar een medespeler. John Heitinga passt de bal naar een medespeler.

Ryan Babel en Edgar Davids waren de laatsten die de gang maakten naar het stadion. De aanvaller en de middenvelder besloten de ochtend op de inmiddels bekende wijze. Babel en Davids wisselden ervaringen uit en speelden elkaar de bal hard en zuiver toe. Controle en beheersing, daar gaat het de Ajacieden om. Sterker en vooral ook beter worden, is wat Babel en ook Davids drijft. De beide spelers illustreren daarmee de doelstellingen van de gehele selectie. Het duo werkt keihard om topfit te blijven. De goede vorm wordt daarbij gekoesterd.