Menu
'Goal Bazoer was nekslag voor Willem ll'

'Goal Bazoer was nekslag voor Willem ll'

De analyses van Jurgen Streppel en Frank de Boer lagen na afloop van Willem ll - Ajax niet zo ver uit elkaar. Beide coaches betitelden de 0-2 van Riechedly Bazoer als 'de nekslag' voor Willem ll. ,,Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met 0-4", straalde De Boer.

,,Van tevoren had iedereen het over AZ. De beleving in die wedstrijd was goed, zowel qua spel als uitstraling", vervolgde De Boer. ,,Tegen Willem ll wilden we dat opnieuw brengen, maar ik vond dat Willem ll zo begon en wij iets minder. Na een minuut of tien pikten we de draad op en kregen we steeds meer grip en controle. Het was toen wachten op de goal. Die viel op een lekker moment vlak voor rust. Dat deed wat met ons, maar ook met de tegenstander."
 
Younes maakt het verschil
De Boer werd specifiek gevraagd naar de waarde van Amin Younes en roemde vervolgens de Duitser. ,,Met zijn dreiging brengt hij altijd wat teweeg bij de tegenstander, maar ook bij zijn teamgenoten. Hij heeft het Van der Struijk vandaag best lastig gemaakt. Na een minuut of 25 kwam hij goed in zijn spel. Soms heb je spelers nodig die iets kunnen creƫren en daarmee het spel op gang kunnen brengen. Hij is zo'n type. Amin maakt vaak in de voorste linie het verschil."
 
Willem ll-coach Streppel zat er zeker niet verslagen bij. ,,Als je de uitslag hoort, denk je aan een veegpartij. Maar dat vond ik niet het geval. Ik vond dat we de eerste helft prima startten, met veel mentaliteit en beleving. We hadden toen een doelpunt moeten maken. Na een minuut of 25 kwam Ajax ook in het spel en werd het een gelijkopgaande eerste helft. Die goal vlak voor rust was een mentale knak. De tweede helft was het klaar. De 0-2 was de nekslag. Ajax was toen een maatje te groot."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst