Menu

Goal Culina helpt FC Twente niet

Oud-Ajacieden genoeg op de Nederlandse voetbalvelden. Je kan er aardige teams mee samenstellen. Zo scoorde Jason Culina namens FC Twente en Olaf Lindenbergh schoot zijn AZ naar een 4-0 overwinning.

De terugkeer van Pius Ikedia ging aan RBC Roosendaal niet ongemerkt voorbij. De verhuurde Ajacied scoorde het derde doelpunt en zette zijn ploeg tegen De Graafschap op een onoverbrugbare voorsprong van 3-0. De kleine rechtsbuiten kreeg bovendien nog een gele kaart, maar speelde wel 90 minuten. Behalve Ikedia speelde ook Danny Hesp de hele wedstrijd voor RBC en Milan Berck Beelenkamp namens De Graafschap.

Bij een andere formatie in de kelder van de eredivisie stond Dennis Schulp op het veld. Tegenstander van zijn FC Den Bosch was niemand minder dan lijstaanvoerder PSV. De oud-Ajacied kreeg nog twee aardige kansen, maar moest toch toezien hoe zijn team met 0-3 verloor van de Eindhovenaren.

Na tien minuten spelen stonden bij RKC Waalwijk weer drie oud-Ajacieden in het veld. Een basissplaats was er voor Serginho Greene en Jerold Promes terwijl Michael Krohn-Dehli na tien minuten in het veld kwam voor Rogier Molhoek. Het leverde tegen sc Heerenveen, waarbij Youssouf Hersi zes minuten mocht opdraven en Victor Sikora niet speelde, geen treffers op. Wel een punt, want het bleef 0-0. Greene kreeg een gele kaart.

Waar Olaf Lindenbergh AZ op een 4-0 voorsprong zette, konden Dave van den Bergh en Darl Douglas namens FC Utrecht niets terug doen. De linksbuiten werd na 70 minuten gewisseld, de rechsbuiten speelde het hele duel.

David Mendes da Silva en Mike Zonneveld kwamen met NAC Breda in actie bij Feyenoord. In de historie lukte het de Brabantse formatie nimmer te winnen in De Kuip en nu werd het ook maar liefst 4-0 voor de Rotterdammers.

Jason Culina bracht met een fraaie actie en goede goal zijn FC Twente nog wel op voorsprong, maar daarna moest Sander Boschker toch twee tegentreffers incasseren, waardoor FC Groningen, zonder de aan zijn knie geblesseerde Stefano Seedorf, met 1-2 won.

Vitesse, dat de streekderby tegen NEC begon met Yakubu en Knopper, speelde de hele wedstrijd in dezelfde samenstelling. Resultaat leverde dat ook nog op, want door een goal van Amoah wonnen de Arnhemmers met 1-0. José Valencia kreeg de gele kaart.