Menu

Goal en rood voor Tim de Cler

Voor Tim de Cler liep de wedstrijd tegen Roda JC beroerd af. De oud-Ajacied zette AZ nog op voorsprong, maar nadat Kah namens de gasten gelijk had gemaakt, kreeg De Cler twee minuten voor tijd een directe rode kaart voorgehouden. Daardoor mist hij volgende week in elk geval het duel tegen Willem II in Tilburg. In Alkmaar bleef het 1-1.

Bij AZ stonden vier voormalige Ajacieden in de basisopstelling: Henk Timmer, Tim de Cler, Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh. Op de weggestuurde De Cler na maakten ze de 90 minuten vol.

José Valencia speelde met NEC tegen koploper PSV en verloor met liefst 4-1. De linksback werd in de 79ste minuut vervangen. Bij RBC Roosendaal – met Danny Hesp – verloren Michel Kreek en Kevin Bobson opnieuw. De oude ploeg van Willem II-trainer Robert Maaskant versloeg de Tilburgers met 2-0. Hesp kreeg een gele kaart.

Dwight Tiendalli speelde de tweede helft bij FC Utrecht, waar bij Darl Douglas, Michael Mols en Dave van den Bergh in de basis stonden. Hans van der Haar viel in de 77ste minuut in. Tegenstander was Feyenoord dat met 0-2 wist te winnen. Michael Krohn-Dehli, Serginho Greene, Thomas Vermaelen en Randy Rustenberg wonnen met RKC met 1-0 van NAC Breda. Bij de Bredase formatie speelden David Mendes da Silva en Mike Zonneveld de hele wedstrijd.

Sander Boschker hield voor FC Twente de nul tegen FC Groningen. Omdat N’Kufo wederom wist te scoren ging de ploeg van de geschorste Jason Culina met drie punten uit het Oosterpark weg. Dat was niet leuk voor Stefano Seedorf en Kiran Bechan. Beiden werden gewisseld en Bechan kreeg nog geel ook.

Bij De Graafschap was het weer feest. De ploeg van Milan Berck Beelenkamp won met 2-1 van sc Heerenveen, waarbij Victor Sikora niet in actie kwam.

Bij Vitesse tegen ADO Den Haag ging het tot 2-2 gelijkop, waarna de gasten uitliepen naar 2-4. Het vierde Haagse doelpunt werd gescoord door de van Ajax gehuurde Cedric van der Gun. Vitesse, waarbij Yakubu, Richard Knopper en Youssouf Hersi in de basis stonden, sloot in de slotfase nog wel aan door een doelpunt van de voor Hersi ingevallen Gluscevic. Maar verder kwamen de Arnhemmers niet.