Menu
Goal Van de Beek bij remise Oranje o/19

Goal Van de Beek bij remise Oranje o/19

Goal van de Beek bij remise Oranje o/19

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft het eerste kwalificatietoernooi voor deelname aan het EK 2016 afgesloten met een gelijkspel. Donny van de Beek tekende in Mont-de-Marsan voor de enige Nederlandse treffer in het 1-1-gelijkspel tegen Frankrijk o/19.

Oranje en de leeftijdgenoten van Frankrijk waren vooraf al verzekerd van een plek in de Elitronde, het tweede en beslissende kwalificatietoernooi voor het eindtoernooi in Duitsland. De ploeg van bondscoach Aron Winter opende het mini-toernooi afgelopen week met een monsterzege op Gibraltar: 9-0. Liechtenstein werd vervolgens met 2-0 geklopt. Op 3 december weten Winter en zijn talenten wie de tegenstanders zijn in de Eliteronde. Het tweede kwalificatietoernooi wordt in het voorjaar gespeeld.

Oranje o/19 incasseerde na twintig minuten de tegentreffer van Frankrijk. Met de rust in zicht bracht Donny van de Beek Oranje weer naast de Fransen. De Ajacied schoot vanaf randje zestien raak. Net als zijn scorende clubgenoot was ook Abdelhak Nouri negentig minuten van de partij in de equipe van Winter. Vince Gino Dekker werd na zeventig minuten gewisseld. Doelman Stan van Bladeren bekeek het topduel vanaf de bank.

Tekst: Ajax.nl

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst