Menu
Goals Van de Beek en Bazoer helpen Jong Oranje niet aan play-offticket

Goals Van de Beek en Bazoer helpen Jong Oranje niet aan play-offticket

Jong Oranje heeft zijn laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK winnend afgesloten. Cyprus werd met 1-4 verslagen. Ajacieden Donny van de Beek en Riechedly Bazoer behoorden tot de doelpuntenmakers. De zege was niet voldoende om een play-offticket te bemachtigen voor het EK in Polen.

Van de Beek opende op Cyprus de score in de 17e minuut met een mooie afstandsknal. Het was zijn eerste goal voor Jong Oranje. Riechedly Bazoer maakte na een klein uur de 1-3. Hij werd op fraaie wijze in stelling gebracht door Steven Bergwijn (de maker van de andere 2 Oranje-goals) en schoot beheerst binnen.

Donny van de Beek met de 0-1 tegen Jong Cyprus, een fraaie! #cypned #jongoranje https://t.co/q7PnJa8y2Z

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 11 oktober 2016

Vijf Ajacieden in de basis
Naast Van de Beek en Bazoer begonnen ook Anwar El Ghazi, Kenny Tete en Jairo Riedewald in de basis tegen Cyprus. Alleen Riedewald maakte de negentig minuten niet vol, hij speelde een uur.

Jong Oranje eindigt door de zege als tweede in de poule, maar dat is niet genoeg voor een play-offticket. Alleen de beste nummers twee zijn nog in de race voor het EK in Polen, en daar hoort Oranje niet bij.

Ook Riechedly Bazoer pikt zijn goaltje mee na een sierlijke solo van Bergwijn: 1-3 #cypned #jongoranje https://t.co/YXdzXKkjnk

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 11 oktober 2016

Onder 19 verslaat Noorwegen
Oranje onder 19 won dinsdagavond in Hardenberg met 1-0 van Noorwegen. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg was al geplaatst voor de eliteronde, waarin een ticket voor het EK in Georgië kan worden veroverd. Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt en Dani de Wit stonden in de basis bij Oranje. Kaj Sierhuis, afgelopen weekend nog goed voor een hattrick tegen San Marino, deed alleen het laatste half uur mee.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe