Menu

Goed geland in Vigo

Met een gangetje van tegen de achthonderd kilometer per uur en op een hoogte van ruim tien kilometer, overbrugden de Ajacieden met behulp van Dutchbird de 2700 kilometers die Amsterdam van Vigo scheiden. Met een klein omweggetje over Londen, om turbulentie te vermijden, streek het vliegtuig iets na de middag neer op Spaanse bodem.

De opzet om de turbulentie te vermijden lukte niet helemaal, want de Ajacieden konden nauwelijks hun kopje thee of koffie recht houden. Niet prettig voor de enkeling in het vliegtuig die een beetje last heeft van vliegangst. Desondanks verliep de reis voorspoedig en kwam iedereen heel aan.

Maxwell keek uit naar het duel met de Spanjaarden. ,,Ik heb er zin in'', vertelde de Braziliaan op het vliegveld. ,,Het wordt niet makkelijk, maar we hebben zeker kansen. Celta heeft een hele goede ploeg, dat hebben we in Amsterdam gezien. Het rare is dat ze de ene wedstrijd heel goed spelen en de volgende kunnen ze zomaar thuis verliezen. Dat maakt ze heel gevaarlijk.''

De verdediger verwacht dat hij het druk zal krijgen dinsdagavond. ,,Ik denk dat Celta veel zal aanvallen. Dat betekent dat ik en de andere verdedigers heel veel te doen zullen krijgen. Maar dat is ons werk. Het is het belangrijkste dat we niet verliezen. Dan hebben we minstens een punt. En als we goed geconcentreerd spelen, moet dat zeker lukken. En met een beetje mazzel winnen we, want dat kan ook'', vond de Braziliaan.

In het vliegtuig zat niet alleen de selectie, ook het bestuur en de directie vlogen mee. Onder hen de kersverse nieuwe 'TD' Louis van Gaal. De Ajacied werd op de luchthaven opgewacht door talloze cameraploegen en fotografen. Terwijl omstanders er een beetje om moesten lachen, liet Van Gaal zich er niet door storen.

Ook de directie is optimistisch over het resultaat. ,,We nemen drie punten mee terug, daar ben ik heilig van overtuigd'', liet algemeen directeur Arie van Eijden desgevraagd weten.

De selectie krijgt na aankomst in het hotel een lunch voorgeschoteld waarna zij van de reis even mogen uitrusten. Om 19.00 uur staat een training in stadion Balaídos op het programma, voorafgegaan door een persconferentie van Ronald Koeman.