Menu

Goede afsluiting Kras na zwaar jaar

Voor Ruud Kras was het donderdagavond een beetje dubbel feest. Met FC Zwolle handhaafde de verhuurde Ajacied zich in de eredivisie en ruim honderd kilometer verderop vierde zijn dorp feest door de promotie van FC Volendam.

Ruud Kras werd vorig jaar mei door Ajax voor een jaar aan FC Zwolle uitgeleend. Dat het een hele omschakeling zou worden stond bij voorbaat vast. Spelen in een Ajax- of Zwolleverdediging is een behoorlijk verschil. Het was een zwaar jaar, waarin Zwolle directe degradatie ontliep en zich via de nacompetitie veilig moest spelen. Daarin bleef het tot de laatste wedstrijd nota bene knokken van de eerste tot de laatste minuut.

,,Dat we zo'n jaar op deze manier afsluiten is geweldig. Het was een zwaar en moeilijk seizoen, ook door de problemen die er in de selectie waren", aldus Kras een dag na de spannende ontknoping in de eerste divisie.

FC Zwolle won het laatste duel tegen Helmond Sport met 1-4. ,,Maar net na rust kwamen we op een 0-1 achterstand en zag het er niet naar uit dat het niet zou lukken. Toen kregen we allemaal iets van 'dat laten we ons niet gebeuren'. Over het hele veld werd er keihard gewerkt."

Met de ruime uitslag als gevolg. ,,Daarna hebben we natuurlijk wel feest gevierd. Ieder deed dat op z'n eigen manier."

En toen als een speer terug naar Volendam om je in het feestgedruis daar te storten?

,,Nee, ik heb rustig gereden. Ik ben ook niet gaan feesten met Volendam. Dat is iets voor de jongens. Maar het is leuk voor Volendam na alle gebeurtenissen."

Bij Zwolle heeft Kras naar eigen zeggen veel opstoken. ,,Voor mijn ontwikkeling is het een goed leerjaar geweest. We stonden iedere week weer onder druk. Daarin ben ik erg gegroeid, ook in de coaching en het opstellen heb ik enorme vooruitgang geboekt. Ik wil hogerop en ik denk dat ik die stap zeker kan maken. Het liefste wil ik natuurlijk terug naar Ajax. Ik ga nu eerst een weekje op vakantie en daarna zullen de gesprekken over wat er volgend seizoen met mij gaat gebeuren wel gaan lopen."