Menu
Goede cijfers tegen NEC

Goede cijfers tegen NEC

Ajax kan zichzelf zondag mogelijk een goede dienst bewijzen tegen NEC. Aangezien Feyenoord zaterdagavond de lastige uitwedstrijd speelt bij sc Heerenveen en PSV zondag afreist naar Kerkrade voor het duel bij Roda JC, kan koploper Ajax misschien garen spinnen bij een eventuele misstap van de concurrentie. De vierde kandidaat voor de landstitel, Vitesse, ontvangt dit weekend PEC Zwolle.

Ondanks het bovengenoemde droomscenario heeft Ajax sowieso de luxe alles in eigen hand te hebben, getuige de koppositie met een punt voorsprong op PSV en Feyenoord en drie op Vitesse. Het treffen met NEC wordt dan ook wel beschouwd als een van de zeven stappen richting het derde kampioenschap op rij.

De statistieken spreken in elk geval ontegenzeggelijk in het voordeel van Ajax. Van de 37 eerdere thuiswedstrijden in competitieverband tegen de Gelderlanders verloor het nimmer en werd slechts vijfmaal gelijkgespeeld. Toch is de koploper gewaarschuwd, want de bezoekers zijn onder leiding van coach Alex Pastoor bezig aan een uitstekend seizoen met als resultaat een verdienstelijke achtste plaats.

Na afloop van Ajax - NEC neemt Ajax afscheid van Jan Vertonghen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel. Na afloop van Ajax - NEC neemt Ajax afscheid van Jan Vertonghen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel.

Vorig seizoen boekte Ajax een eenvoudige 4-1-zege op de Nijmegen Eendracht Combinatie. Na amper tien minuten spelen leidde de thuisploeg al met 2-0 door treffers van Dmitry Bulykin en Jan Vertonghen. Eerstgenoemde bepaalde even later de ruststand op 3-0.

In het tweede bedrijf stokte evenwel de motor van de recordkampioen. ,,We hebben in de tweede helft een wanvertoning neergezet”, liet Frank de Boer na afloop dan ook zijn ongenoegen blijken. Desondanks tilde Siem de Jong de marge naar vier, alvorens Rens van Eijden de eer redde voor de gasten. ,,Ik ben tevreden over de 4-1 overwinning en over de resultaten van onze concurrenten dit weekend”, haastte De Boer zich na afloop nog te zeggen. Ironisch genoeg kan de geschiedenis zich een jaar later herhalen.

Het duel met NEC staat in het teken van het afscheid van Vurnon Anita, Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel. De drie exponenten uit de jeugdopleiding van Ajax kozen aan het begin van het seizoen voor een buitenlands avontuur bij respectievelijk Newcastle United, Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain.

Ajax - NEC begint zondag om 16.30 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2011-2012 Ajax - NEC 4-1 (19-02-2012)
2010-2011 Ajax - NEC 1-1 (04-12-2010)
2009-2010 Ajax - NEC 3-0 (11-12-2009)
2008-2009 Ajax - NEC 2-0 (26-10-2008)
2007-2008 Ajax - NEC 0-0 (20-10-2007)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst