Menu
Goede generale Standard Luik

Goede generale Standard Luik

Iedere maandagochtend geven we een overzicht van de uitslagen van onze tegenstanders in de UEFA Europa League. Ajax opende de groepsfase van de EL met een 1-2-overwinning op Panathinaikos. Aanstaande donderdag wacht vanaf 19:00 uur de thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

De opponenten van Ajax in groep G van de Europa League hielden dit weekeinde in de nationale ecompetitie alledrie de nul. Dat leverde Celta de Vigo en Standard Luik een zege op, Panathinaikos speelde gelijk.

Standard Luik
Standard Luik heeft zich goed hersteld van de blamage in de Belgische beker. De aanstaande tegenstander van Ajax werd door amateurploeg SV Geel uit het toernooi geknikkerd, maar in de competitie ging het een stuk beter. Want ook in het achtste competitieduel hield Standard Luik de nul. Dat lukte de formatie waar oud-Ajacied Eyong Enoh speelt al vijf keer. Mede daardoor heeft de ploeg het minste aantal tegendoelpunten geïncasseerd. Dit weekeinde won de komende tegenstander van Ajax met 3-0 van Eupen. Die zege bracht ze naar de derde plaats op de ranglijst.

Celta de Vigo
Ook Celta de Vigo deed goede zaken. In de Primera Division won de Spaanse ploeg uit groep G met0-2 bij Espanyol. Opvallend genoeg vielen beide doelpunten in de slotminuut. Sisto en Rossi verschalkten bij het scheiden van de markt de Espayol-goalie. Dat was een ruime beloning voor Celta dat op een logisch gelijkspel leek af te stevenen. Door de overwinning klom Celta naar de elfde plaats, zeven punten achter koploper Real Madrid.

Panathinaikos
Panathinaikos, waarvan Ajax de eerste groepswedstrijd won, slikte zijn eerste puntenverlies in de Super League. In het derde competitieduel van het seizoen kwam de ploeg niet verder dan 0-0 tegen Panaitolikos. Ook voormalige eredivisiespeler Marcus Berg, 90 minuten spelend, wist het verschil niet te maken. Panathinaikos blijft koploper, maar moet die plek delen met Platanias.

Tekst en visual: Ajax.nl
Tickets Ajax - Standard Luik