Menu
Goede generale voor Jong Ajax

Goede generale voor Jong Ajax

Jong Ajax kende dinsdagavond een goede generale repetitie in aanloop naar het nieuwe seizoen. Het team van Pieter Huistra en Fred Grim won op de Toekomst de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Beloften van Alemannia Aachen met 3-1. Maandag start voor Jong Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Landskampioen Jong Ajax keek dinsdagavond al heel snel tegen een achterstand aan tegen Alemannia Aachen. Zwak verdedigen van Ajax-kant zorgde ervoor dat Aachen-spits Daniel Engelbrecht al binnen twee minuten doelman Sergio Padt (voor het eerst weer in actie sinds zijn handblessure) kon passeren. ,,Toen waren we meteen wakker”, aldus Huistra. ,,Maar zo’n snelle tegentreffer mag eigenlijk niet." Ajax herstelde zich echter knap en kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer grip op Aachen, dat getraind wordt door voormalig profvoetballer Eric van der Luer. ,,We hebben Aachen onder druk gezet en heel weinig ruimte gelaten om te voetballen. Bij vlagen speelden we ook echt goed rond, maar soms kon dat nog wel iets beter en zorgvuldiger."

De gelijkmaker viel na ongeveer een halfuur. Siem de Jong tikte de bal na een voorzet van Bruno Silva binnen. In de 40ste minuut maakte Renaldo Jongebloet de 2-1. Hij kopte raak na goed voorbereidend werk van Jan-Arie van der Heijden.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en geschoven, maar Jong Ajax bleef de bovenliggende partij. ,,Misschien was het na rust iets slordiger”, zei Huistra. ,,Maar de bereidheid om ervoor te gaan was er bij de jongens ook de tweede helft. Daar ben ik erg tevreden over.” Uiteindelijk bepaalde Geoffrey Castillion de eindstand op 3-1. Hij scoorde een kwartier voor tijd op aangeven van Danilo.

Op Ajax.nl is vrijdag een uitgebreider interview te lezen met Pieter Huistra over Jong Ajax en de start van de competitie.

Opstelling Jong Ajax:
Padt (46. Bizot); Silva, Bonevacia (Aslan), Blind, Will (46. Candan); Anita (72. Claasen), De Jong (46. Overtoom), Van der Heijden; Lazic (46. Danilo), Jongebloet (46. Castillion), Sarpong.

Nathaniel Will was de eerste helft de linksback. Nathaniel Will was de eerste helft de linksback.
Tom Overtoom speelde als invaller een sterke tweede helft. Tom Overtoom speelde als invaller een sterke tweede helft.
Daley Blind begon achterin, maar schoof in de tweede helft een linie door. Daley Blind begon achterin, maar schoof in de tweede helft een linie door.
Geoffrey Castillion maakte de 3-1. Geoffrey Castillion maakte de 3-1.