Menu
Goede generale voor Olympique Lyon

Goede generale voor Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft zondag de Franse Ligue 1-wedstrijd tegen FC Nantes met 3-2 gewonnen. Daarmee herstelde de club zich van de zware 4-1-nederlaag die donderdag in de ArenA was geleden tegen Ajax.

FC Nantes staat 8e op de ranglijst, voor de wedstrijd 9 punten lager dan Lyon. Lacazette, de topschutter die donderdag 20 minuten mocht meespelen, startte nu vanaf het begin bij Lyon en ging er in de 62e minuut weer uit.

Depay
De komende opponent kwam in de 19e minuut op achterstand, maar knokte zich in de tweede helft terug. Opvallend was dat pas nadat Lacazette naar de kant was gegaan. Fekir bracht Lyon langszij en uit een voorzet van Memphis Depay scoorde de voor Lacazette ingevallen Cornet de 2-1. Nantes kwam echter weer terug tot 2-2 alvorens dezelfde tandem Depay-Cornet de beslissing bracht 3-2. De oud-PSV'er was dus van grote waarde voor Lyon. Hij is echter Europees niet inzetbaar, omdat hij dit seizoen al voor Manchester United binnen de lijnen kwam op het Europese podium.

Geloof
Ajax zal donderdagavond een 4-1-voorsprong moeten verdedigen. Wie denkt dat Lyon zich al geslagen weet, heeft het mis. Zowel de trainer als de voorzitter spraken dit weekeinde uit dat ze erin geloven. Lyon flikte het immers eerder een 4-1-nederlaag (toen tegen Club Brugge), recht te zetten door in eigen huis met 3-0 te winnen. Ajax is gewaarschuwd.

Tekst: Ajax.nl