Menu
'Goede gevoel snel terug na teleurstelling'

'Goede gevoel snel terug na teleurstelling'

Stefanie van der Gragt vertelt in haar 3e blog over de drukte van de afgelopen 7 dagen. Ze speelde in Italië in de Champions League, op het eigen sportcomplex de Toekomst in de Eredivisie en nu is ze met Oranje in Oostenrijk ter voorbereiding op de 1e WK-kwalificatiewedstrijd.Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Stefanie van der Gragt is deze maand onze blogger.


Terug naar Italië. Het is ons jammer genoeg niet gelukt de volgende ronde te halen van de UEFA Women’s Champions League. In Brescia hebben we geen moment ons eigen spel kunnen spelen, niet ons niveau gehaald. We kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand uit een corner die er in 1 keer inging. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, maar er was nog steeds niets aan de hand. Als wij zouden scoren dan waren we alsnog door.

We mogen best trots zijn

Zes minuten voor tijd maakten zij de 2-0. We vormden daarna gelijk een groepje om te bespreken wat we gingen doen. Ik werd naar voren gestuurd om lange ballen door te koppen op onze snelle aanvalsters. Dat lukte wel een paar keer, maar we hebben te weinig gecreëerd. Jammer. Vooral het gevoel dat er meer in had gezeten overheerst. Toch mogen we ook trots zijn. We zijn immers kampioen geworden, wonnen de kwalificatie overtuigend en hebben ook thuis van Brescia gewonnen.

Moeilijk opladen na teleurstelling
Na de teleurstelling in de Champions League moesten we ons focussen op ons duel tegen PEC Zwolle. Dat was best moeilijk. Maar we hebben goed gevoetbald en bij 2-0 leek er niets aan de hand. Toch kwamen zij – echt uit het niets – nog gelijk. We raakten echter niet in paniek, zijn goed blijven spelen en liepen uiteindelijk uit naar een 5-2-overwinning. Zo hebben we snel weer een goed gevoel na de teleurstelling van de uitschakeling in Europa.

Vandaag weer verzamelen met het Nederlands elftal.��Oefeninterland in en tegen Oostenrijk en een WK-kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen in Groningen.⚽️#oranjeleeuwinnen��

Een bericht gedeeld door Stefanie Van Der Gragt (@svandergragt) op

De knop moest ik snel omzetten. Een dag na de wedstrijd tegen Zwolle stond ik om 8 uur op Schiphol. Ik heb nooit zoveel moeite met de omschakeling van club naar nationaal elftal. Ik doe gewoon wat ik altijd doe. Met Oranje spelen we 2 heel belangrijke duels. Nu zijn we in Wenen waar we oefenen tegen Oostenrijk. Dan vliegen we vrijdag terug en dinsdag staat het 1e kwalificatieduel voor het WK op het programma in Groningen.

Tegenstanders kijken toch anders naar Oranje

We spelen tegen Noorwegen. Wéér tegen Noorwegen, waar we ook op het EK tegen begonnen. Toen wonnen we, maar ik denk dat er een heel ander team tegenover ons zal staan. Niet qua speelsters, maar wel qua instelling. Wij zijn Europees kampioen geworden en dan kijken tegenstanders toch anders naar je.

Dat we met 7 Ajacieden zijn geselecteerd vind ik erg leuk. Zo kunnen we hier toch een beetje doorbouwen waar we bij Ajax mee bezig zijn. Het is niet zo dat we nu met het Ajax-groepje altijd bij elkaar zitten. Ik kan met iedereen goed overweg. Maar wellicht trek je onbewust misschien wat vaker naar elkaar toe. Volgende week donderdag meld ik me weer bij Ajax. Dan hebben we een dag om voor te bereiden op ons uitduel in Alkmaar.

Lees ook: Liefst 9 Ajax Vrouwen spelen WK-kwalificatie
Bekijk ook:
Highlights Ajax Vrouwen - PEC Zwolle