Menu

Goede herinneringen aan laatste Ajax-PSV

Aan de laatste editie van Ajax-PSV bewaren de Ajacieden goede herinneringen. PSV werd van de mat gespeeld en Ajax drong door tot de finale van de Amstel Cup. Omdat de Amsterdammers de dubbel wonnen, staat zondag de nummer 2 van het seizoen 2001-2002 tegenover de Amsterdammers in de Arena. Zij strijden om de Johan Cruijff Schaal, vroeger bekend onder de naam Super Cup.

Kansloos was PSV vier maanden geleden. Een benutte penalty van André Bergdølmo, een treffer van Galasek en een doelpunt van Van der Meyde onttroonde PSV in het stadion waar ze tot die dag louter succes had gevierd.

Bij PSV kwam deze zomer een nieuwe trainer. Erik Gerets maakte plaats voor de meest opzienbarende bondscoach van het afgelopen WK, Guus Hiddink. De Achterhoeker mocht echter eerst nog genieten van een verdiende vakantie, waardoor hij een stuk later met zijn nieuwe groep begon dan Ronald Koeman bij Ajax.

Behalve een nieuwe trainer veranderde er niet zo gek veel bij de Eindhovenaren. Wel kwam Arjen Robben over van FC Groningen en prompt scoorde de linksbuiten twee maal in de oefenwedstrijd tegen Turnhout.

In het eerste thuisduel tegen Hertha BSC, de kersverse Duitse bekerkampioen, bleef het 0-0. PSV speelde met Waterreus, Bogelund, Ooijer, Hofland, Bouma, Van Bommel, Vogel, Gakhokidze (72, Robben), Rommedahl, Bruggink (72, Ramzi) en Kezman (80, Vennegoor of Hesselink).

Niet veel wijzigingen derhalve in het team, dat dit seizoen zal gaan voor het kampioenschap. Maar eerst zullen de Eindhovenaren zondag in de Arena willen laten zien dat de bekernederlaag tegen Ajax een incident was.

Ajax daarentegen zal met overwinningen op Manchester United en Barcelona met vertrouwen het duel ingaan. Dat wil niet zeggen dat de thuisploeg PSV zal onderschatten. In tegendeel. De Johan Cruijff Schaal is een prijs die nog ontbreekt in de prijzenkast in Amsterdam. De jonge Ajacieden zullen die er zeker bij willen hebben.

Joey Didulica (rechterenkel, looptraining), Jan van Halst (linkerkuit, looptraining)
Johnny Heitinga (rechterknie, nog niet wedstrijdfit) en Bogdan Lobont (linkerschouder) missen de officiele opening van het voetbalseizoen 2002-2003.

De wedstrijd begint om 18.00 uur.