Menu
Goede hervatting Jong Ajax

Goede hervatting Jong Ajax

Jong Ajax is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een mooie zege onder moeilijke omstandigheden. Bij Jong NAC Breda won de ploeg van trainer Aron Winter met 1-3.

De Amsterdammers kenden een vliegende start op het zware veld van VV Internos in Etten-Leur. De wedstrijd werd daar gespeeld, omdat het veld van NAC gespaard moet worden voor de bekerwedstrijd NAC - Ajax van aanstaande woensdag. Al in de eerste minuut vloog een voorzet van Javier Martina van de rechterkant over de NAC-doelman heen en stond John Goossens vrij om binnen te tikken, 0-1.

Hoewel NAC agressief speelde en de wedstrijd bij vlagen hard was, hield Jong Ajax goed stand. De ploeg speelde dominant, maar moest in de 21ste minuut een tegenslag verwerken toen Toby Alderweireld met een vleeswond uitviel. ,,We moeten afwachten hoe ernstig de blessure is", meldde Aron Winter na afloop. ,,Maar het zag er lelijk uit." Winter schoof Sterk door naar het centrum en bracht Christiaan Supusepa binnen de lijnen. Ook die omzetting werd door de ploeg goed verwerkt. Eigenlijk had Jong Ajax bij rust op 0-2 kunnen staan toen Jeffrey Sarpong alleen op de keeper afging. De rechtshalf miste de mogelijkheid echter.

In de tweede helft kwam NAC, hoewel het beter in de wedstrijd zat dan in de eerste 45 minuten, tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Hoewel Erik Heijblok in de 54ste minuut op een schot nog redding wist te brengen, kwam de bal tegen de paal en was de rebound een prooi voor Michiel Kramer, 1-1. Jong Ajax ging niet bij de pakken neerzitten en antwoordde snel. Drie minuten later stonden de Amsterdammers weer op voorsprong. Na een prachtige actie legde Sarpong van twintig meter aan voor een schot, dat stijf in de linkerkruising verdween. Zelf had de middenvelder geen zicht op zijn inzet meer omdat vele spelers het uitzicht blokkeerden. Pas toen zijn ploeggenoten juichend op hem afkwamen, wist Sarpong dat hij succesvol was geweest.

Nog een keer moest Heijblok de voorsprong met een prachtige redding verdedigen, maar daarna was het weer Jong Ajax dat aan de hand van de uitblinkende Donovan Slijngard dicteerde. Negen minuten voor tijd werd het zelfs 1-3. De actie was van Martina, die bij vlagen niet bleek af te stoppen door de NAC-verdedigers, en opnieuw stond Goossens klaar om binnen te tikken.

,,Ik ben tevreden", stelde Winter na afloop. ,,Zeker gezien de omstandigheden van een slecht veld, harde wind en een agressief NAC. In de hele wedstrijd hebben we slechts een of twee kansen weggegeven. Bovendien waren er fantastische goals bij."

Een uitgebreide reactie van Aron Winter, John Goossens en Jeffrey Sarpong en een samenvatting van de wedstrijd zijn dinsdagmiddag te zien op Ajax.tv. Klik hier voor de website van Ajax.tv.