Menu
'Goede hoop dat Ziyech kan spelen tegen PSV'

'Goede hoop dat Ziyech kan spelen tegen PSV'

Erik tegen Hag verwacht dat hij zondag in de topper tegen PSV kan beschikken over Hakim Ziyech. De aanvaller viel 2 weken geleden tegen AZ uit met een blessure, kwam niet in actie voor Marokko tijdens de interlandbreak, maar trainde vrijdag weer voluit mee.

"Het ziet er positief uit", aldus Ten Hag tijdens de persconferentie over Ziyech. "Hij heeft voor het eerst weer meegedaan aan de groepstraining, alles 100 procent. Nu even afwachten hoe de reactie is." Hassane Bandé en Carel Eiting zijn voorlopig nog uit de roulatie, verder is iedereen fit.

Goedemiddag Erik, hoe is het met de fitheid? #ajapsv pic.twitter.com/mZ4nPF3q9L

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 maart 2019

Strijden op 3 fronten
Ajax is nog altijd in de race om 3 prijzen: het landskampioenschap, de beker en de Champions League. "Dat wil je natuurlijk: dat april begint en je nog steeds op alle fronten meedoet", aldus Ten Hag. "Voor de competitie is het heel belangrijk dat we zondag winnen. Bij verlies wordt de titel natuurlijk een heel lastig verhaal. Maar we gaan er vanuit dat we winnen. PSV kan heel variabel spelen, op verschillende manieren drukzetten. Wij moeten daar oplossingen voor hebben."

'Je kunt een keer niet in de wedstrijd zitten, maar dan moet je alsnog gewoon zorgen dat je wint'

Goed uit interlandbreak
De trainer zag zijn spelers goed en fit terugkeren van de interlandbreak. "De resultaten waren wisselend, maar iedereen is vol energie teruggekomen. Het moosite vond ik het debuut van David Neres bij Brazilië. Een halfuur de kans krijgen en dan zo uitblinken: geweldig."

Voor de interlandbreak verloor Ajax uit bij AZ. "Daar hebben we het nog wel even over gehad", verklapte Ten Hag. "Je kunt een keer niet in de wedstrijd zitten, maar dan moet je alsnog gewoon zorgen dat je wint. De spelers weten dat zelf ook. We moeten ook niet teveel terugblikken en ons nu gewoon op zondag richten."

Volle bak bij de persconferentie voor Ajax - PSV.

Bekijk ook: AJAX DOC: Onana - The Boss

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé