Menu
Goede laatste test Lasse Schöne

Goede laatste test Lasse Schöne

Op het veld waar Ajax dinsdagavond de prima prestatie in de UEFA Champions League tegen PSG een vervolg wil geven, begonnen de spelers maandagavond om half acht aan de training. De ogen waren vooral gericht op Lasse Schöne. Zijn generale repetitie verliep goed, toch wordt dinsdag pas besloten of hij mee kan doen.

Voor de zekerheid heeft Frank de Boer negentien spelers meegenomen naar Cyprus. Want mocht Schöne niet op tijd zijn hersteld dan moest hij weer teruggrijpen op andere keuzes. De Deense alleskunner liet zich in elk geval in het GSP-stadion in Nicosia flink horen. Hij coachte zijn teamgenoten van de gele ploeg gedreven tijdens het positiespel, waarin Niki Zimling en Nick Viergever de rol van vrije man verdeelden. Op de persconferentie had De Boer ook aangegeven dat die twee middenvelders dicht bij elkaar zitten qua niveau. ,,Wie speelt, hangt af van wat ik denk wat goed is voor het team”, vertelde de trainer.

Van de training was het ook niet echt af te leiden wie van de twee de voorkeur zou krijgen. Dat was maar goed ook, want er waren wel wat Grieken op de tribune die niet wijzer gemaakt hoefden te worden dan ze al zijn. Wat ze wel konden zijn waren heerlijke voorzetten vanaf links door Boilesen, Ricardo Kishna en Lucas Andersen, en vanaf rechts door Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn en Anwar El Ghazi. Voorin rondden vervolgens Davy Klaassen, Zimling, Thulani Serero lekker af.

En uiteraard wist ook Kolbeinn Sigthórsson het net regelmatig te laten bollen. Met zijn drie goals tegen NAC heeft de IJslandse spits uiteraard ook aan vertrouwen gewonnen en zal dat ook in dit stadion willen laten zien. En of Schöne kan spelen? De laatste test verliep goed. Toch wordt op de wedstrijddag zelf pas besloten of hij speelt of niet.

Toen de meeste spelers de catacomben al hadden opgezocht, bleven El Ghazi, Van Rhijn, Kishna, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen en Arek Milik nog even hangen. Over dertien uur zien we ze terug. Zelfde veld, zelfde spelers maar dan met volle tribunes en een tegenstander die zijn eerste punten in de poule wil pakken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hier gebeurt het dinsdagavond. Hier gebeurt het dinsdagavond.
Begint Anwar El Ghazi voor het eerst in de basis van een Champions League-wedstrijd? Begint Anwar El Ghazi voor het eerst in de basis van een Champions League-wedstrijd?
Zijn training verliep goed: toch wordt op de wedstrijddag pas besloten of Lasse Schöne meedoet tegen Apoel. Zijn training verliep goed: toch wordt op de wedstrijddag pas besloten of Lasse Schöne meedoet tegen Apoel.
Frank de Boer en Hennie Spijkerman bekijkt ontspannen de verrichtingen van hun spelers. Frank de Boer en Hennie Spijkerman bekijkt ontspannen de verrichtingen van hun spelers.
Perfomance coach Björn Rekelhof deed zoals altijd de warming-up. Perfomance coach Björn Rekelhof deed zoals altijd de warming-up.
Frank de Boer deed zelf ook nog even mee met de rondo. Frank de Boer deed zelf ook nog even mee met de rondo.