Menu
Goede ochtendtraining

Goede ochtendtraining

Een behoorlijke groep trainde donderdagochtend in een waterig zonnetje op het veld naast de Amsterdam ArenA. Er werd scherp getraind, wat de selectie een beloning opleverde: een vrije middag.

Gerard van der Lem had het vooraf al aangegeven: als er goed getraind zou worden, zou misschien de middagtraining komen te vervallen. Dus waren de aanwezige Ajacieden geconcentreerd en serieus en waren ze scherp tijdens de partij. Daarbij waren Bogdan Lobont, Filipe en de van blessures herstelde Antony Obodai en Rasmus Lindgren niet aanwezig. Het viertal voegt zich vanmiddag bij Jong Ajax, dat vanavond tegen Jong Heracles Almelo speelt op de Toekomst.

Er werd een partijtje gespeeld, zonder doelen, van zes tegen zes, met twee neutralen in het veld en aan elke zijde een keeper die aangespeeld kon worden. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld en vaak maar één keer geraakt. Blind legde het spel vaak stil om gerichte aanwijzingen te geven. Dat deed hij niet bij de grote afsluitende partij van acht tegen acht, waarin wel gescoord kon worden bij de keepers. Mitea was de eerste die de bal na een fraaie schijnbeweging onder doelman Hans Vonk doorschoof en zo de basis legde voor de latere overwinning van de hesjes.

De technische staf was tevreden met de gedane arbeid van de Ajacieden en besloot het gezelschap inderdaad te belonen door de middagsessie van het programma te schrappen. Wie donderdag nog meer Ajax wil zien, kan vanaf 18.30 uur terecht op de Toekomst voor de inhaalwedstijd in de Beloftencompetitie tussen Ajax en Heracles Almelo.