Menu
Goede overwinning tegen Odin’59

Goede overwinning tegen Odin’59

Na het competitieverlies in Veenendaal bij DOVO en de midweekse bekerwinst tegen Hoogland, konden de spelers van Ajax zaterdag 2 bijkomen in het vrije weekend. Hopelijk werkte het louterend, want afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Odin ’59 op het programma. Een tegenstander waar Ajax het altijd lastig tegen heeft.

De ploeg begon gedreven aan het duel en al na een paar minuten kwam de eerste kans toen Van Moerkerk de bal van de keeper ontfutselde en Wey kon schieten. Zijn inzet kon echter door de Heemskerkse goalie gevangen worden. Al na een kwartier wel een tegenvaller voor Ajax. Wey moest uitvallen en werd vervangen door Linger.

Vlak hierna schoot Van Huffel op doel, maar zijn poging ging net naast. Na twintig minuten volgde de 1-0. Dias de Oliveira rondde een fraaie aanval van Van Moerkerk en Van der Welle beheerst af. Het doelpunt was het sein voor Odin ’59 om zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien en vaker voor keeper Been te verschijnen. De grootste kans kreeg de ploeg vlak voor rust toen op de paal werd gekopt. Van der Welle scoorde op slag van rust 2-0. De lange spits stond op de goede plek toen de bal uit de kluts voor het doel viel en hij volledig vrijstaand de keeper kansloos liet. Uiteindelijk halverwege dus een geruststellende voorsprong.

De tweede helft kwam Odin ’59 fel uit de kleedkamer. Direct na de rust was er een grote mogelijkheid voor de Heemskerkers. Een bekeken boogbal verdween rakelings over de lat. Kort daarna volgde een mooie aanval van Ajax, maar het schot van Schoenaker kon nog door een voet van de doelman gekeerd worden. In de 65e minuut dacht Odin ’59 2-1 te komen, echter het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Het laatste kwartier had Ajax langdurig balbezit en het balletje ging heerlijk rond, alleen het verlossende doelpunt bleef uit. Achterin gaf het centrale duo Hovestad en Hoogstra niks weg en als er dan toch nog een mogelijkheid kwam, dan was er altijd nog de betrouwbare sluitpost Been die nog tweemaal redding moest brengen. Diep in blessuretijd bepaalde de ingevallen Fabies op aangeven van Huffel de eindstand op 3-0.

Fotografie: Rob van Vliet