Menu

Goede resultaten sieren prestatielijst in Waalwijk

Ajax heeft de laatste jaren in Waalwijk goede resultaten neergezet. Voor trainer Ronald Koeman wordt het zaterdagavond de eerste keer dat hij met Ajax naar RKC afreist. De laatste keer dat Ajax verloor bij de geelblauwen was eind september 1988.

De cijfers van dit seizoen spreken eveneens in het voordeel van Ajax. Buiten de Arena leverde Ajax nog geen enkel punt in, terwijl RKC juist in de laatste twee thuiswedstrijden niet wist te scoren. Dat was nota bene tegen de nieuwkomers Excelsior en FC Zwolle.

Toch blijft RKC een ploeg om in de gaten te houden, want de Waalwijkers startten dit seizoen heel erg goed met drie overwinningen op rij. Toen kwam op 14 september echter de uitwedstrijd bij PSV en die ging met 4-0 verloren. Daarna duurde het tot vorige week voor er weer een overwinning in het boek kon worden bijgeschreven. Die winst had voor de tegenstander grote consequenties, want na de 2-3 winst van RKC in Groningen, stapte trainer Dwight Lodeweges op.

De laatste thuisoverwinning van de Waalwijkers dateert van 30 augustus. Twente was het slachtoffer en het venijn in die wedstrijd zat vooral in de slotfases van beide helften. Want in de 41ste en 43ste vielen de 1-0 en 1-1, terwijl de overige drie treffers in de 79ste (2-1), 86ste (2-2) en 88ste (3-2) minuut vielen.

Theoretisch zijn er dus kansen genoeg voor de Ajacieden die voor het eerst dit seizoen als koploper aan de wedstrijd beginnen. Het duel begint zaterdag om 19.30 uur en wordt gefloten door René Temmink.