Menu
'Goede serie fantastisch afsluiten'

'Goede serie fantastisch afsluiten'

Het aftellen naar de winterstop is begonnen. Nog twee dagen en dan zit de eerste competitiehelft erop. Zondag wacht de laatste wedstrijd van 2012. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht is voor Ajax traditioneel een lastig duel. Frank de Boer ziet echter genoeg aanknopingspunten om de goede serie wedstrijden passend af te sluiten. Hij kijkt met vertrouwen uit naar FC Utrecht - Ajax.

Voor de laatste keer dit kalenderjaar draaiden de auto’s van selectie en staf vrijdag het parkeerterrein van sportcomplex de Toekomst op. Daags na de mooie bekerzege op FC Groningen stond er een uitlooptraining in de sporthal op het programma. De laatste training van 2012 wordt zaterdag in de ArenA afgewerkt. Bij iedereen overheerste vrijdag nog het goede gevoel dat de wedstrijd tegen Groningen teweeg had gebracht. Dominant spel en fraaie goals waren de ingrediënten voor een mooie voetbalavond in de Euroborg.

Frank de Boer ziet een dergelijk scenario zondagmiddag in Utrecht ook wel zitten. ,,We zijn aan een goede serie bezig. Die wil je natuurlijk fantastisch afsluiten. De achterstand op de koppositie is de afgelopen weken teruggelopen tot één punt. We doen nog in drie competities volop mee. Dat gevoel wil je koesteren. Het zou doodzonde zijn als we straks door een minder resultaat in De Galgenwaard met een slecht gevoel de winterstop in gaan.”

Ajax was eind september tijdens de bekerontmoeting met FC Utrecht (0-3) heer en meerster in De Galgenwaard. Ajax was eind september tijdens de bekerontmoeting met FC Utrecht (0-3) heer en meerster in De Galgenwaard.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Utrecht in een kolderieke 6-4 nederlaag. De Boer is blij dat er inmiddels alweer twee ontmoetingen met FC Utrecht tussen hebben gezeten. Begin oktober eindigde de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 6 van de Eredivisie in 1-1. Anderhalve week daarvoor was Ajax met 0-3 te sterk in de bekerwedstrijd. Over de wedstrijd in de ArenA zei De Boer vrijdagmiddag: ,,Dat was zeker niet onze beste wedstrijd dit seizoen. Bovendien speelde Utrecht die middag vrij goed. We misten toen net een beetje de sprankeling in het team. Die sprankeling is er nu wel. We zijn inmiddels weer een stuk verder dan in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.”

Liever denkt De Boer daarom terug aan de bekerwedstrijd die Ajax eind september in De Galgenwaard afwerkte. ,,Die wedstrijd hebben we continu gedomineerd. Utrecht kwam die avond geen moment in de wedstrijd. Eigenlijk ging het toen een beetje hetzelfde als gisteravond in Groningen. Ze hadden niks in de melk te brokkelen.”

Toch is de coach van Ajax waakzaam voor de kracht van FC Utrecht. Zeker in thuiswedstrijden tegen Ajax - met het eigen publiek erachter - kan de ploeg nogal eens boven zichzelf uitstijgen. ,,Van Utrecht win je niet zomaar”, klinkt het dan ook waarschuwend uit de mond van De Boer. ,,Ze missen nu weliswaar de geblesseerden Van der Gun, Duplan - en misschien ook Asare - maar ze hebben ook aardige vervangers in huis als Gerndt en De Kogel. Jan Wouters heeft het aardig op de rit.”

FC Utrecht - Ajax begint zondag om 12:30 uur in De Galgenwaard. Heb je geen Eredivisie Live? Bestel dan je kijkcode voor deze wedstrijd via onderstaande link.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je kijkcode voor FC Utrecht - Ajax