Menu
Goede start Ajacieden met Oranje o/19

Goede start Ajacieden met Oranje o/19

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar is goed begonnen aan het EK in Litouwen. Oranje won het openingsduel tegen het gastland met 2-3. Ajacieden Mickey van der Hart en Kenny Tete speelden de hele wedstrijd. Danzell Gravenberch kwam vijf minuten voor tijd in het veld.

Met Van der Hart op het doel en Tete in de verdediging kende Oranje een perfecte start. Anass Achahbar zette de ploeg van bondscoach Wim van Zwam al na tien minuten op 0-1. Nog geen twintig minuten later maakte de spits van Feyenoord er 0-2 van. Litouwen liet zich niet van de wijs brengen en kwam in de 38ste minuut terug tot 1-2 via een treffer van Lukas Artimavicius. In de tweede helft maakte invaller Gratas Sirgedas zelfs gelijk. Dat Oranje toch met drie punten het veld afstapte was te danken aan Rai Vloet (PSV). Diep in blessuretijd maakte hij de winnende treffer voor Nederland, dat meteen aan de leiding gaat in poule A, waar Spanje en Portugal de andere tegenstanders zijn.

In poule B won Servië met 2-1 van Turkije. Dejan Meleg had geen groot aandeel in de zege van Servië. De Ajax-aanvaller kwam pas in blessuretijd in het veld. Desalniettemin: een goede start van alle Ajacieden in het toernooi om de Europese titel.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots