Menu
Goede start Ajax A1 op Terborg Toernooi

Goede start Ajax A1 op Terborg Toernooi

Ajax is het Terborg-toernooi prima begonnen met een 1-0 overwinning op Chivas Guadelajara. De Amsterdamse mengelmoes van A2, A1 en Jong Ajax spelers wonnen verdiend van de Mexicanen dankzij een doelpunt van Danilo.

Chivas Guadelajara was een geduchte tegenstander. De goed voetballende én fysiek sterke Mexicanen reikten vorig jaar zowel op het Terborgtoernooi als op het Copa Amsterdam toernooi tot de halve finale. ,,Maar we hebben het goed opgelost door geduldig en goed te voetballen", aldus trainer Bob de Klerk, die het tijdens de openingswedstrijd zonder zijn collega Frank de Boer moest doen die verplichtingen had bij Oranje, maar er de rest van het toernooi wel bij zal zijn. ,,We zijn hier op het Terborgtoernooi met een mengelmoes van spelers uit de A2, A1 en Jong Ajax, omdat een aantal spelers met Oranje -19 weg zijn en een paar met Jong Ajax in Hong Kong. We hebben dus een team samengesteld uit drie elftallen en dat team heeft het naar behoren gedaan", concludeerde De Klerk tevreden.

De Klerk had nog meer reden tevreden te zijn, want na de rust (de wedstrijden op het toernooi duren twee keer 25 minuten, red.) kon hij Nicolai Boilesen, die dit seizoen lang geblesseerd was, laten debuteren. ,,Zij speelden met twee spitsen en vooral voor de linksback was er veel ruimte. Daardoor vond ik het moment daar om Boilesen zijn eerste wedstrijdminuten voor Ajax te laten maken. Zijn positie is linker centrale verdediger of linksback."

Ajax won de wedstrijd doordat Danilo tien minuten voor tijd knap binnenschoot. Danilo had in de eerste helft een - op het oog - eenvoudigere scoringskans niet benut, maar deed het in de veertigste minuut dus wel. Daarna waren er nog kansen voor onder andere Tom Boere en Florian Jozefzoon, maar aan de stand veranderde niets meer. De andere wedstrijd in de poule van Ajax eindigde in een 2-0 overwinning van Botafogo tegen De Graafschap.

Opstelling Ajax: Hahn; Ligeon, Kappelhof, Veltman, Koppers (26. Boilesen); Bonevacia, Danilo, Overtoom (26. Schouw); Özbiliz (26. Jozefzoon), Boere (26. De Kamps), Zeegelaar