Menu
'Goede Vrijdag' voor Team Vertonghen

'Goede Vrijdag' voor Team Vertonghen

Het vrije paasweekend is voor Team Vertonghen prima begonnen. Onder leiding van spelleider Frank de Boer streden zeven teams op Goede Vrijdag voor een chocolade traktatie. Samen met Daley Blind en André Ooijer behaalde hij tijdens de training de meeste punten bij het speciale paasspel. En dat leverde uiteraard lachende gezichten op.

‘Twee paaseieren voor Challa!’ schalt het na een fraaie redding van Kenneth Vermeer over de Toekomst. De doelman die donderdag zijn contract bij Ajax verlengde vormt samen met Jeroen Verhoeven een ware plaaggeest tijdens de training. Uitgerekend bij de oefening waar doelpunten paaseieren waard zijn, steken de keepers in een prima vorm.

Er kunnen deze ochtend met een pass vanuit de middencirkel, een voorzet en succesvolle afronding punten worden verdiend. Het spelelement haalt het beste in de spelers naar boven. Zo perst Jan Vertonghen er een schitterende omhaal uit, maar zijn inzet belandt uiteindelijk op de paal. Jody Lukoki toont zich op zijn beurt een goede kopper. Uit een voorzet knikt de kleine rechtsbuiten de bal hard tegen de touwen. Met de chocolade traktatie in het vooruitzicht strijden de teams fanatiek voor de overwinning.

Vreugde bij het winnende team. Vreugde bij het winnende team.

Team Vertonghen blijkt uiteindelijk het meest trefzeker. Met vijf punten troeven ze hun teamgenoten ruimschoots af. Met een grote glimlach gaan Vertonghen, Blind en Ooijer er met de paaseieren vandoor. Het vrije weekend kan voor hen niet beter beginnen.

Maandag, op Tweede Paasdag, hervat Ajax de voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Tot die tijd gaan de spotlights de komende dagen op de B1-junioren van Ajax. Op de Toekomst strijden zij tijdens het paasweekend om de AEGON Future Cup.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kolbeinn Sigthórsson trainde net als Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter volop mee. Kolbeinn Sigthórsson trainde net als Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter volop mee.
De buit staat rustig op de winnaars te wachten. De buit staat rustig op de winnaars te wachten.
De hockeyers van Laren kwamen ter inspiratie een ochtend kijken bij de koploper van de Eredivisie. De hockeyers van Laren kwamen ter inspiratie een ochtend kijken bij de koploper van de Eredivisie.
De voorbereidingen voor de AEGON Future Cup waren in volle gang. De voorbereidingen voor de AEGON Future Cup waren in volle gang.
André Ooijer krijgt zijn prijs uitgereikt. André Ooijer krijgt zijn prijs uitgereikt.
Vrolijk Pasen! Vrolijk Pasen!