Menu
Goede zege Ajax A1

Goede zege Ajax A1

Ajax A1 heeft zijn derde zege op rij behaald. Trainer Sonny Silooy zag zijn spelers riant winnen van FC Volendam A1: 1-5.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding haalde twee weken terug zijn eerste overwinning van het seizoen. Na de overwinning op FC Omniworld (0-4), wonnen de Amsterdammers afgelopen week van Willem II: 4-1. De A1 herstelt zich daarmee redelijk van de eerste competititierondes, waarin de ploeg al veel punten verloor.

,,Het laatste deel van onze eerste helft tegen FC Volendam was goed’’, concludeerde Ajax-trainer Silooy. ,,De hele tweede helft werd ook goed gevoetbald.’’ Silooy was ook tevreden over de veerkracht die zijn ploeg had getoond. Na de openingstreffer van Robert Mühren, familie van Ajax-trainer Arnold, tekende Jordi Schell voor de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder plaatste de bal na een half uur secuur in de benedenhoek en buiten bereik van de keeper. Kort voor rust kopte Leandro Resida de bal net over het Volendamse doel.

,,Het was in die eindfase van de eerste helft al wachten op de 1-2’’, vond Silooy. ,,Er werd, ook zonder bal, goed bewogen door de spelers. En van achteruit schoof Daley Blind goed door. We hadden we wel meer kansen moeten benutten.’’ Uiteindelijk loodste Frank Olijve de Amsterdammers tien minuten na rust voorbij de thuisploeg. Olijve stond kort daarop zelf aan de basis van de derde Amsterdamse treffer. De middenvelder bediende Schell op maat: 1-3. Uitblinker Schell had op zijn beurt weer een aandeel in de 1-4. Ditmaal werd invaller Rafael Uiterloo in kansrijke positie gebracht. Uiterloo faalde niet. Schell bepaalde de eindstand met een afstandschot op 1-5. B-junior Rik Schouw verving tien minuten voor tijd Leandro Resida.

,,Jordi was nadrukkelijk aanwezig’’, prees Silooy zijn topschutter. Schell scoorde in negen duels al zeven keer. ,,Het was al met al een goede overwinning. Ook omdat we de afgelopen drie jaar drie keer verloren van FC Volendam.’’

Opstelling Ajax A1:
Ouwerkerk; Lachman, Aslan (75. Kappelhof), Blind, Will; Olijve, Schell, Resida (80. Schouw); Lazic, Danso (60. Uiterloo) en Zeegelaar.