Menu
Goede zege Jong Ajax op Jong NEC

Goede zege Jong Ajax op Jong NEC

Na een moeizame competitiestart heeft Jong Ajax maandagavond in de vierde wedstrijd een klinkende overwinning kunnen noteren. Jong NEC/FC Oss kreeg met 5-0 een flinke nederlaag aan de broek. Danny Hoesen maakte zijn eerste minuten als Ajacied.

Nadat de wedstrijd om de Super Cup was verloren van FC Twente, de competitie-ouverture tegen AZ op een nederlaag uitliep, tegen Groningen een punt werd gehaald en vorige week Jong PEC Zwolle moeizaam was verslagen, liet Jong Ajax op een matig gevuld sportpark de Toekomst zien waartoe het in staat is. De Amsterdammers stuurden Jong NEC van het kastje naar de muur. Met snel druk zetten, knappe combinaties en uitstekende goals stond het al na ruim twintig minuten 3-0 voor het team van trainers Gery Vink en John Bosman. Gino van Kessel scoorde twee maal, Joël Veltman en Lesley de Sa zorgden samen voor de ruststand, 4-0.

Onder luid applaus zochten de talenten, onder wie debutant Danny Hoesen, de kleedkamer op. Hoesen zelf keerde in de tweede helft niet terug. ,,Vooraf was afgesproken dat ik 45 minuten zou spelen", aldus de debutant, die terug kan kijken op een verdienstelijke start. ,,De laatste wedstrijd die ik speelde was in mei, dus ik vond het lekker om weer te voetballen. Natuurlijk wil ik altijd scoren als spits, maar nu had ik een assist en was ik dicht bij een doelpunt."

Fabian Sporkslede scoorde als enige in de tweede helft. Fabian Sporkslede scoorde als enige in de tweede helft.

,,We speelden een uitstekende eerste helft", complimenteerde Vink zijn ploeg na afloop. ,,We maakten mooie goals, voetballend zag het er goed uit, de loopacties klopten. We speelden herkenbaar voetbal. Perfect is het echter nooit hoor. We gaven aan waar meer te halen viel. We moesten druk zetten en de diepte zoeken. Dat lukte goed."

In de tweede helft wilde Vink dat zijn team voor de 5-0 zou gaan voetballen. Gerekend was er echter niet op de onwil van NEC om er nog iets van te maken. Veel ruimte kwam er daardoor niet. ,,We haalden niet het niveau van de eerste helft, maar we speelden wel een degelijke tweede helft. Ik ben heel blij dat het vandaag goed ging, want van de afgelopen serie werd ik niet vrolijk. Bij de eerste vier op de stand komen heeft de prioriteit. Als we nog twee keer winnen zijn we veilig en spelen we verder in de toppoule."

Jong Ajax speelt over twee weken de uitwedstrijd bij Jong Heerenveen. In verband met interlandvoetbal is er volgende week geen programma.

Scoreverloop: 6. Van Kessel 1-0, 17. De Sa 2-0, 23. Veltman 3-0, 43. Van Kessel 4-0, 76. Sporkslede 5-0.

Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Veltman, Denswil, Koppers; Sporkslede, Rits (62. Busse), Boccara (73. Bonevacia); De Sa, Hoesen (46. Ebecilio), Van Kessel.
Wissels: Kramer, Ebecilio, Busse, Bonevacia, Schenk.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Gino van Kessel rukt op. Gino van Kessel rukt op.

Joël Veltman komt hoog om de 3-0 binnen te werken. Joël Veltman komt hoog om de 3-0 binnen te werken.
Ilan Boccara in actie. De jeugdinternational kreeg een waarderend applaus toen hij werd gewisseld. Ilan Boccara in actie. De jeugdinternational kreeg een waarderend applaus toen hij werd gewisseld.
Danny Hoesen haalt uit. Danny Hoesen haalt uit.
Ruben Ligeon speelde een prima eerste helft. Ruben Ligeon speelde een prima eerste helft.
Lesley de Sa gooit er een passeerbeweging uit en vindt de ruimte. Lesley de Sa gooit er een passeerbeweging uit en vindt de ruimte.