Menu
Goede zege voor Onder 19, ondanks mindere spel

Goede zege voor Onder 19, ondanks mindere spel

Ajax onder 19 heeft in een redelijk eenzijdig duel vrij simpel gewonnen van NEC/FC Oss onder 19. Op een regenachtig sportpark de Toekomst werd het zaterdag 3-0, dankzij doelpunten van Zian Flemming (2) en Anderson Lopez.

Tegenstander NEC/FC Oss was voorafgaand aan het duel nog de trotse nummer 2 in de Eredivisie voor A-junioren, maar de combiclub wist dat het lastig zou worden tegen een Ajax onder 19 dat startte met Flemming als spits. De aanvoer zou van de zijkanten moeten komen, met Ché Nunnely als linksbuiten en Lopez op de rechtervleugel.

Rommelig begin
Het duurde even voordat de wedstrijd echt ontbrandde, al werden er wel wat speldenprikjes van afstand uitgedeeld door Flemming (naast) en Noa Lang (over). Na een half uur schakelde Ajax echter een tandje bij en dat resulteerde in een aantal prima kansen, temeer omdat ook Nunnely en Lopez van positie wisselden. Zo kopte Flemming in vrijstaande positie in handen van de keeper en knalde Navajo Bakboord de bal rakelings langs het doel.

Ajax had wel wat hulp nodig van keeper Maarten Paes om op voorsprong te komen. Hij treuzelde te lang met de bal, waarna het voor Flemming een koud kunstje was om de 1-0 te verzorgen. Even later dook Lopez plotseling op achter de Nijmeegs/Osse verdediging en stond het 2-0. De arme Paes raakte daarbij ook nog eens geblesseerd en moest zich laten vervangen.

Ajax onder 19-trainer Aron Winter was na afloop kritisch over de uitvoering van zijn Ajacieden.
Ajax onder 19-trainer Aron Winter was na afloop kritisch over de uitvoering van zijn Ajacieden.

Na de thee hield Ajax weliswaar de controle, maar werden de kansen iets schaarser. Lang schoot een vrije trap over en knalde even later tegen de vuisten van de keeper aan, maar omdat ook NEC/FC Oss geen vuist kon maken kabbelde het duel een beetje voort.

Frisse krachten
Pas met wat frisse krachten in beide ploegen, kwamen er in de slotfase enkele mogelijkheden. Zo kopte invaller Ekkelenkamp net naast en redde keeper Jeffrey de Lange uitstekend op een knal in de linkerbovenhoek. Bij een vrije trap was het even later wederom Flemming die een rebound achter de keeper deponeerde. Bij 3-0 bleef het, waarna Ajax NEC/FC Oss passeerde en de tweede plaats bemachtigde.  

Trainer Aron Winter was blij met het resultaat, maar niet met het spel. ,,Het was een goede overwinning, maar geen goede wedstrijd. We speelden tegen een goed georganiseerde tegenstander en maakten in de eerste helft ook niet altijd de goede keuzes.”

Het is afgelopen op De Toekomst. #AjaxO19 wint met met 3-0 van NEC/FC Oss O19! #ajanec

— AFC Ajax (@AFCAjax) 18 maart 2017

,,In de tweede helft hadden we de controle, maar het duurde te lang voordat we die derde maakten. Je weet dat de tegenstander de mogelijkheden heeft om terug te kunnen komen. We hebben nu een druk programma gehad en hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door in het begin van de wedstrijd een ruimere voorsprong te nemen. Dan hadden we vervolgens iets meer rust kunnen nemen met het oog op de wedstrijden die nog gaan komen.”

Ajax onder 19 – NEC/FC Oss onder 19 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 34. Flemming 1-0, 39. Lopez 2-0, 81. Flemming 3-0

Opstelling Ajax onder 19: De Lange, Bakboord, Sidoel (80. Struijk), Doekhi, Kemper, Ter Heide (77.Benninga), Lang (68. Ekkelenkamp) , De Wit (51. Boultam), Lopez (68. Kaars), Flemming, Nunnely

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst