Menu
Goedgeluimd Ajax werkt aan herstel

Goedgeluimd Ajax werkt aan herstel

Ontspannen en goedgeluimd werkten de Ajacieden maandagmiddag hun herstelprogramma af. Bij de koploper in de Eredivisie louter lachende gezichten. Wie wint heeft weinig reden tot klagen.

De gebruikelijke ‘opwarmrondo’ gaf al een prima indicatie van de sfeer onder de Ajacieden. Tijdens het voetbalspel klonken lachsalvo’s, sloegen Ajacieden zichzelf op de dijen van het lachen en werd elke effectief uitgevoerde schijnbeweging begroet met gejoel.
De basisklanten van een (wedstrijd)dag eerder vervolgden de training op het kopvolleyveld.

Het kopvolleyspel zorgde voor treurnis én vrolijkheid onder de Ajacieden. Het kopvolleyspel zorgde voor treurnis én vrolijkheid onder de Ajacieden.

Ook hier gejoel, gelach en de vreemdste capriolen om de tegenstanders aan de andere kant van het net in de luren te leggen. Michael Krohn-Dehli en Dennis Gentenaar trainden beiden afgezonderd van de groep. De twee Ajacieden keren terug van blessures en beperkten zich deze vrolijke maandag tot hersteloefeningen.

De invallers en tribuneklanten werkten zich in het zweet onder de strenge maar rechtvaardige leiding van Alfons Groenendijk. Samen met Hennie Spijkerman had de Leidenaar, bij afwezigheid van hoofdtrainer Henk ten Cate, de leiding op het trainingsveld. Conditietrainer Laurens Ebben trakteerde een groep Ajacieden op extra loopoefeningen. Op een doldwaas kopspel (tien keer opdrukken als straf voor een verkeerde kopbal) lieten Groenendijk en Spijkerman een bijzondere partijvorm volgen.

Wesley Sneijder begroet een geslaagde koppoging met het overwinningsgebaar. Wesley Sneijder begroet een geslaagde koppoging met het overwinningsgebaar.

Of eigenlijk, meerdere elkaar opvolgende partijvormen. De gele hesjes stonden telkens twee minuten lang tegenover de rode hesjes. En dat negen keer achter elkaar. De bal mocht bovendien maar een beperkt aantal keer worden teruggespeeld op de keeper. De partij die erin slaagde de meeste partijtjes te winnen, stapte als de grote overwinnaar van het trainingsveld.
De voorname toeschouwers Klaas Jan Huntelaar, Hedwiges Maduro en Kenneth Perez - de kopvolleystrijd was toen al beslist - zagen de strijd tijdens de partijtjes hoog oplopen. Een door John Heitinga uitgelokte en benutte penalty bracht de ‘roden’ uiteindelijk dichtbij de zege. De beslissingen van de opvallend fluitende Groenendijk vielen niet bij elke Ajacied in goede aarde. Maar de assistent-trainer kreeg zijn mannen wel op scherp. Luttele tellen nadat Mauro Rosales een treffer tot zijn grote verbazing zag afgekeurd, ramde de getergde Argentijn de bal bij zijn volgende doelpoging fraai in de kruising. Geen enkele Ajacied hoefde zich deze maandag te vervelen, nabij de Amsterdam ArenA.