Menu
Goedgemutst op weg naar NAC

Goedgemutst op weg naar NAC

Op een winderige koude dag waarop veel spelers een muts droegen, werkte Ajax vrijdag de laatste training af in de aanloop naar het duel met NAC, dat zaterdagavond in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld. De stemming: vrolijk en ontspannen.

Behalve gewerkt werd er veel plezier gemaakt aan het einde van deze trainingsweek, die voor de verandering niet werd onderbroken door een midweekse interland, Champions League-wedstrijd of bekerduel. ,,We hadden veel tijd’’, aldus Frank de Boer, die met zijn spelers afgelopen woensdag een bezoek bracht aan VUmc Kinderstad in Amsterdam.

De coach kon daardoor veel aandacht besteden aan de speelwijze tegen NAC. Onder meer door tijdens het slot van de training te oefenen op spelhervattingen. Dit gedeelte vond plaats achter gesloten deuren, buiten het zicht van de pers. De journalisten hadden daarvoor wel kunnen zien hoe de Ajacieden zich toelegden op een positiespel waarbij zij de bal naar elkaar moesten overgooien. Alles met het oog op dat ene doel: een nog verfijnder combinatiespel.

De Boer beschikt zaterdag nagenoeg over dezelfde selectie als vorige week tegen ADO Den Haag. Alleen Lerin Duarte ontbreekt, nadat hij donderdag geblesseerd was geraakt aan zijn bovenbeen. Amper terug van zijn vorige kwetsuur begeeft Duarte zich weer in de ziekenboeg, waarin verder Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong zitten. De Jong en Boilesen kunnen nog niet spelen, maar Sigthórsson is dichtbij zijn rentree. Wanneer hij maandag (mogelijk) enkele minuten heeft gemaakt bij Jong Ajax, is de kans groot dat hij volgende week meereist naar Italië, voor het duel met AC Milan.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De spelers hadden zich goed ingepakt tegen de kou. De spelers hadden zich goed ingepakt tegen de kou.
Viktor Fischer kan tegen NAC zijn zestiende competitieduel van het seizoen spelen. Viktor Fischer kan tegen NAC zijn zestiende competitieduel van het seizoen spelen.
Een vrolijke Frank de Boer tijdens de training. Een vrolijke Frank de Boer tijdens de training.
Ajax trainde vrijdag voor het laatst op weg naar de laatste thuiswedstrijd in 2013. Ajax trainde vrijdag voor het laatst op weg naar de laatste thuiswedstrijd in 2013.
Er was aardig wat pers aanwezig. Er was aardig wat pers aanwezig.
Nicolai Boilesen werkte met fysiotherapeut Ronald Vermeer aan zijn herstel. Nicolai Boilesen werkte met fysiotherapeut Ronald Vermeer aan zijn herstel.