Menu
Goedhart vertrekt bij Ajax

Goedhart vertrekt bij Ajax

Edwin Goedhart vertrekt bij Ajax. Het hoofd medische staf en sportwetenschappen van de club maakt het lopende seizoen nog af. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

,,Door Marco van Basten ben ik in 2009 teruggehaald om de ontwikkelingen, zoals in gang gezet bij mijn toenmalige werkgever AZ, ook te introduceren bij Ajax. Maar dan in een breder perspectief’’, vertelt Goedhart. ,,Daarmee bedoel ik een wetenschappelijke benadering in de begeleiding van de jongste jeugd tot en met het eerste elftal. Door het voortijdige vertrek van Marco en de daarop volgende wisselingen in technische staf en clubleiding is dat helaas nooit goed van de grond gekomen. Nu de club definitief voor een andere visie heeft gekozen en daarmee ook voor de dit seizoen doorgevoerde veranderingen, is een langer verblijf voor mij niet logisch.”

Goedhart vervolgt: ,,Ik heb getwijfeld of ik mijn vertrek nu al kenbaar moest maken, door het nu te doen geeft dat de club ook meer tijd om te zoeken naar een opvolger. Maar ik heb de beslissing om bij Ajax weg te gaan met pijn in mijn hart genomen.”

Goedhart (48) werkte in totaal 9 jaar bij de club. Hij kwam in 2002 naar Amsterdam. Nadat hij gedurende het seizoen 2008-2009 bij AZ werkzaam was, keerde hij per 1 juli 2009 terug naar Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl

Edwin Goedhart begeleidt Aras Özbiliz van het veld in de bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk. Edwin Goedhart begeleidt Aras Özbiliz van het veld in de bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk.