Menu

Goochelen in de kleine ruimte

De vrijdagochtendtraining stond in het teken van samen spelen in de kleine ruimte. Dat kon ook prima, want de groep zelf was ook niet al te groot. Onder andere Pasanen, Maxwell en Galasek ontbraken. Zij kwamen behoorlijk gehavend uit de strijd met AC Milan.

Slechts veertien spelers en vier keepers waren deze ochtend op het trainingsveld aanwezig. De zware wedstrijd tegen AC Milan eiste zijn tol. Tomas Galasek heeft last van zijn knie, Petri Pasanen kampt met een pijnlijk bovenbeen en Maxwell heeft een kneuzing aan zijn voet.

Henk Timmer was er ook nu nog niet bij. De keeper, die volgend seizoen terugkeert naar AZ, heeft een scheurtje in de kuit en staat al een paar dagen buitenspel. Jamal Akachar raakte gisteravond tegen Jong Feyenoord geblesseerd aan zijn linkerenkel en Jelle van Damme werd in die met 0-3-gewonnen wedstrijd voortijdig gewisseld omdat hij last had van zijn scheenbeen. De Belg ontbrak eveneens op de training.

Jari Litmanen, Davide Mendes da Silva en Nourdin Boukhari waren wel present. Boukhari scoorde donderdagavond tweemaal tegen Jong Feyenoord en voelde zich op deze training in zijn element.

De training werd namelijk afgesloten met een partijtje zeven tegen zeven op een klein veldje. De spelers vonden het prachtig. Boukhari voorop natuurlijk, want hij heeft immers in het sportprogramma van Henk Spaan (deze vrijdag aandachtig toeschouwer), samen met zijn broertje iedere opponent in de luren gelegd. Ook nu lukte het Boukhari een keer om de bal in het kleine goaltje te deponeren.

Voor het echter zover was hadden de Ajacieden een rondo in de kleine ruimte gespeeld. Dat was een lust voor het oog. Met hakjes, venijnige slidings en subtiele wippertjes zochten de spelers elkaar op.

Daarna was het tijd voor een oefening op doel schieten. 'Niet plaatsen, gewoon schiƩten', brulde Krol voortdurend. Yakubu had er een handje van het wel heel mooi te willen doen. Hij dacht waarschijnlijk 'als ik goed speel tegen AC Milan, kan ik ook wel fraaie dingen op de training laten zien'. Maar de keepers voorkwamen dat de Ghanees zijn handen in de lucht kon steken. Zij hielden lang stand.