Menu
Goossens beslissend voor Jong Ajax

Goossens beslissend voor Jong Ajax

Jong Ajax boekte maandagavond een benauwde zege op Jong sc Heerenveen. John Goossens besliste het treffen in de Beloftencompetitie met een vroege goal: 1-0.

John Goossens nam de enige treffer voor zijn rekening. John Goossens nam de enige treffer voor zijn rekening.

,,Met de overwinning hebben we in elk geval een goede teamprestatie geleverd’’, benadrukte Jong Ajax-trainer Aron Winter vooral de prima sportieve prestatie van het collectief. De Amsterdamse Beloften hadden het lastig met hun Friese leeftijdgenoten.
Op een prima eerste helft volgde een matige tweede. Met het wegtikken van de speelminuten voerde Jong Heerenveen na rust de aanvallende druk op door één op één te gaan spelen. De Ajacieden gingen niet ten onder in de slijtageslag, mede dankzij de immer attente Kenneth Vermeer, die een prima wedstrijd keepte. De doelman bleek een niet te nemen hindernis voor de fysiek sterkere ploeg van trainer Henk Herder.
,,We hebben het ook onszelf moeilijk gemaakt’’, zei Winter in de catacomben van de Toekomst. ,,Vooral omdat bepaalde spelers wat onrustig waren aan de bal. Sommige jongens stonden ook op een plek waar ze nog weinig hebben gespeeld. Dat was, denk ik, ook een verklaring voor de onrust.’’ Ook Winter ontkwam niet aan het complimenteren van zijn doelman. Vermeer hield Jong Ajax op cruciale momenten op de been. Winter: ,,Kenneth heeft er een paar mooie ballen uitgehaald. Dat mag je ook verwachten van je keeper.’’
De treffer van John Goossens, in de vierde minuut, leverde Jong Ajax uiteindelijk drie punten op. De linksbuiten werkte een rebound hard en zuiver voorbij Heerenveen-doelman Agil Etemadi. Rydell Poepon en de voetbal-Friezen Jakob Poulsen en Michael Bradley slaagden er korte tijd later niet in hun kansen te promoveren tot doelpunten.
Een curieuze kluts vlak voor rust leek de Amsterdamse beloften wel een tweede treffer te gaan opleveren. Op aangeven van Jeffrey Sarpong kwamen Michael Krohn-Dehli en vervolgens Rydell Poepon in riante scoringspositie. Opmerkelijk genoeg verdween de bal uiteindelijk hoog over het doel.
,,Ook in mindere fasen bleven we voetballen’’, concludeerde Winter. ,,Uiteindelijk is het jammer dat je vlak voor rust niet de 2-0 maakt. Na rust kregen we het zwaar. Je weet dat Heerenveen goed kan voetballen en beschikt over een fysiek sterke ploeg.’’
De trainer van Jong Ajax moest genoegen nemen met een nipte overwinning, een resultaat waar de oud-speler vrede mee had. Helemaal omdat de gasten vooral de tweede helft verbeten jacht hadden gemaakt op de gelijkmaker.
Winter: ,,Uiteindelijk is het knap dat het 1-0 blijft. Het was een zware wedstrijd. Morgen in de nabespreking kunnen we een aantal punten doornemen. Deze groep is in elk geval open en leergierig.’’ Het enige smetje op de avond was het geblesseerd uitvallen van Jan Vertonghen. De Belg moest de strijd staken vanwege een kuitblessure.

Opstelling Jong Ajax: Kenneth Vermeer; Murat Yildirim, Michael Timisela, Jan Vertonghen (75. Marijn Sterk), Donovan Slijngard; Vurnon Anita, Michael Krohn-Dehli (60. Stanton Lewis), Jeffrey Sarpong; Tom de Mul, Rydell Poepon, John Goossens (89. Derk Boerrigter).