Menu
Goossens heeft vertrouwen in Oranje onder 17

Goossens heeft vertrouwen in Oranje onder 17

Hoewel de 2-1 nederlaag tegen Brazilië terecht was volgens Ajacied John Goossens en de overlevingskansen van Oranje onder 17 op het WK afhangen van de laatste wedstrijd tegen het ongeslagen Gambia, ziet de aanvaller het rooskleurig in. ,,Het gaat zeker gebeuren dat we een ronde verder komen", is Goossens vol vertrouwen.

,,Het gaat goed hier", meldt John Goossens monter vanaf het vliegveld van Piura waar het Nederlands team wacht op de vlucht naar Lima. In de Peruaanse hoofdstad speelt Oranje het laatste groepsduel tegen Gambia en die wedstrijd is dus allesbepalend voor de Nederlandse equipe. De ploeg moet met 2-0 winnen van de beresterke Afrikanen om door te gaan naar de kwartfinale. ,,Ik sta nu naast de Gambianen", geeft de Ajacied een ooggetuigeverslag. ,,En die jongens zijn echt geen zeventien hoor!"

Toch is hij goed gestemd over de afloop van dat duel. Gambia won met 3-1 van Brazilië en gisteren ook met 3-1 van Qatar. ,,Toch heb ik veel vertrouwen in ons team", zegt Goossens desondanks. ,,Ik heb een stukje van die wedstrijd gisteren gezien, maar Gambia was niet veel. Ik weet zeker dat het ons gaat lukken. Want op het EK hebben we ook twee keer gelijkgespeeld en gewonnen in de beslissende wedstrijd."

Toch heeft de Nederlandse ploeg een teleurstellende avond gehad dinsdag in Piura waar Brazilië won. ,,Het is wel een domper, maar Brazilië was gewoon veel beter. Die nederlaag is dus wel terecht. Voor rust kregen we kansen op de 2-1 maar die maakte we niet. Aan het einde van de wedstrijd kregen nog wel mogelijkheden voor de gelijkmaker maar het lukte niet. Zelf schoot ik nog op de lat. Brazilië was aanvallend heel sterk."

Zelf speelde Goossens tegen Qatar een uitstekende wedstrijd. Dat vond hij zelf ook wel. ,,Het gaat nu wel weer lekker. De laatste tijd ging het wat minder, ook bij Ajax, maar nu heb ik het weer opgepakt en ben van plan er alles uit te halen wat er in zit. Zodat ik mezelf niets kan verwijten."

Het WK is dan uiteraard een prima podium om de wereld te laten zien wat je kunt. ,,Dit WK leeft in Piura heel erg. De jeugd en de ouderen willen handtekeningen en met je op de foto. Dat geeft heel veel zelfvertrouwen. In Lima schijnt het wat minder te zijn. Daar zitten ook niet zoveel mensen op de tribune. Maar we zien wel. In Piura was het zo mooi om te spelen voor die mensen. Ze waren zo blij. Er zijn rijke gedeelten maar ook veel arme mensen. Als je met je spel iets aan hun geluk kunt bijdragen dan doet me dat veel."

Een goede prestatie met Oranje doet hem ook veel. ,,Ik denk dat we een grote kans hebben om ver te komen. We hebben dan wel verloren, maar dat was wel van de wereldkampioen. We gaan er voor. Dit maak je een keer in je leven mee en dan ga je er voor honderd procent voor."

Actiefoto tegen Qatar: PRO SHOTS / Action Images