Menu
Gouden honkballers gehuldigd

Gouden honkballers gehuldigd

Het Nederlands honkbalteam is zaterdagavond uitgebreid geëerd tijdens Ajax - NAC Breda. Een maand na het behalen van de wereldtitel waren de gouden honkballers vanuit een skybox getuige van de wedstrijd. Tijdens de rust werden ze op het veld gehuldigd.

In de nacht van 15 op 16 oktober hielden de Nederlandse honkballers heel wat mensen wakker. Voor het eerst in de geschiedenis pakte Nederland de wereldtitel op het WK in Panama. In de finale, die wegens hevige regenval liefst vier uur later begon, werd 25-voudig wereldkampioen Cuba met 2-1 verslagen. Daarmee vielen de beste prestaties tot dan toe (twee keer een vierde plaats) direct in de schaduw. Ook eerder in het toernooi volgden de historische zeges elkaar rap op met zeges op wereldkampioen Verenigde Staten, Olympisch kampioen Zuid-Korea en opnieuw Cuba.

De wereldkampioenen, bestaande uit een mix van spelers uit de Amerikaanse league en de Nederlandse hoofdklasse, kregen zaterdagavond de eer die ze toekwam. Een eervol applaus daalde in de ArenA over de honkballers neer. Vervolgens sloegen ze een aantal ballen het publiek in, die dankzij wedstrijdsponsor Toto verzilverd konden worden. De gelukkige vangers verlieten met een Ajax-shirt en 25 euro speeltegoed van Toto de ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

De honkballers sloegen een aantal Ajax-ballen het publiek in. De honkballers sloegen een aantal Ajax-ballen het publiek in.
Wereldkampioen in de ArenA. Wereldkampioen in de ArenA.
Petje af voor de gouden honkballers. Petje af voor de gouden honkballers.
Het Nederlands honkbalteam verliet de ArenA met bloemen. Het Nederlands honkbalteam verliet de ArenA met bloemen.