Menu
Goudhaantje Huntelaar ontketent groots Ajax-feest in de Kuip

Goudhaantje Huntelaar ontketent groots Ajax-feest in de Kuip

Bloed, zweet en tranen; de Ajacieden op het veld en op de tribunes zongen uit volle borst mee met wijlen Andre Hazes. Nauwelijks een minuut eerder bezorgde Klaas Jan Huntelaar zijn ploeg de Gatorade Cup door in de slotsecondes toe te slaan. Met twee treffers in de bekerfinale bleek de topscorer opnieuw goud waard voor de Amsterdammers. Ajax vierde vervolgens een prachtig bekerfeestje in de Rotterdamse Kuip.

Euforische taferelen op de Rotterdamse graszoden. Juichende Ajacieden vierden de zestiende bekerwinst sinds de oprichting van de Amsterdamse club uitbundig. Stralend middelpunt: Klaas Jan Huntelaar. De uitgetelde en leeggeknokte verliezers: PSV. De Eindhovenaren vochten voor wat ze waard waren, maar hadden vooral geen verweer op de acties van één man. De nationale topscorer en meest waardevolle Ajacied van het seizoen. Opvallend genoeg een man die zijn opleiding genoot bij de Brabanders. Net als eerder in het bekertoernooi tegen Roda JC, bewees Huntelaar zijn Ajax op de valreep een supergoede dienst. In de eigen ArenA trof de spits doel met een omhaal. In de eigen Kuip (Ajax speelde de bekerfinale officieel thuis) gleed de Ajacied zijn beslissende treffer ijzig koel voorbij Gomes. De prima voorzet kwam van de verdienstelijk acterende Nourdin Boukhari.

Vroeg in de tweede helft was de voetbal-Amsterdammer al verantwoordelijk voor de openingsgoal. Uit een corner van Wesley Sneijder kopte Huntelaar de bal onbarmhartig hard voorbij de Braziliaanse doelwachter van PSV. De bekerfinale kreeg daarmee de ontbranding die het verdiende. De Ajacieden slaagden er in de eerste 45 minuten niet in doel te treffen. Het Eindhovense gevaar kwam vooral van Jefferson Farfán en Jan Vennegoor of Hesselink. Tot zijn ontzetting zag ook PSV-coach Hiddink (hij coachte zijn laatste duel voor de Eindhovense club) zijn mannen voor de pauze niet toeslaan.

Eenmaal op achterstand geraakt, vond een Eindhovenaar toch het net. Uitgerekend oud-Ajacied Michael Lamey schoot de bal snoeihard voorbij de opnieuw sterke Maarten Stekelenburg: 1-1.

Met de openingsgoal van Huntelaar en de gelijkmaker van Lamey op het scorebord ontbrandde de strijd pas echt in de enerverende en onderhoudende bekerthriller. In het allerheetst van de strijd kreeg de finale vooral toch voor Tomás Galásek nog een vervelend staartje. De sympathieke Ajax-captain ontving bij een 1-1 stand, na een dik uur spelen, zijn tweede gele kaart. De Tsjech kon zijn laatste officiële duel als Ajacied niet volmaken. Onder applaus van de vele duizenden meegereisde Ajax-fans zocht de ongelukkige Galásek de kleedkamers op. Niet veel later kon ook Lamey douchen. Na een overtreding op Ajax-invaller Ryan Babel ontving ook de Eindhovense doelpuntenmaker zijn tweede geel.

Met tien tegen tien nam de 'thuisploeg' weer de overhand. Het zoveelste kunststukje van Huntelaar voor zijn ploeg bezorgde Ajax vlak voor tijd de bekerwinst.

Gestoken in de stemmig groene badjassen van de bekersponsor, ontvingen de Ajacieden uit handen van bondscoach Marco van Basten de Gatorade Cup en konden de spelers en de technische staf hun vreugde delen met het Ajax-legioen.

Bekijk ook het fotoverslag van de Gatorade Cupfinale.