Menu
'Grappig dat aanvoerder ook Talent van het Jaar is'

'Grappig dat aanvoerder ook Talent van het Jaar is'

Hakim trapte mei af, dus nu mag ik aan de bak. Deze maand nemen ik, Matthijs en Hakim Ziyech, je mee in ons leven. Afgelopen week vielen we allebei in de prijzen: na het duel met AZ werd Hakim verkozen tot Speler van het Jaar en ik tot Talent van het Jaar. In de maand mei vertellen we wat we allemaal meemaken.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun reilen en zeilen rondom Ajax. Deze maand wisselen Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech elkaar af.


Ik verwachtte wel dat ik kans zou maken om Talent van het Jaar te worden. Daar moet ik eerlijk over zijn. Maar het is mooi om het uiteindelijk ook te worden. Ik zie mezelf nog steeds als een talent. Ik ben jong en kan nog veel leren. Maar tegelijkertijd vind ik mezelf ook een speler die anderen binnen het team moet helpen. Dat is wel bijzonder voor een talent.

'De keuze van de staf is een extra blijk van waardering'

Tuurlijk, iedereen wil Speler van het Jaar worden. Ik ook. Maar Talent van het Jaar is ook een mooie prijs. Daar ben ik blij mee. De staf heeft de keuze gemaakt. Het is een extra blijk van waardering. Maar aan de andere kant: ook voordat ik deze prijs won, wist ik wat ze van mij vonden.

David Neres
Als ik iemand had mogen aanwijzen, dan had ik voor David Neres gekozen. Hij heeft, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heel goed gespeeld dit seizoen. Daarnaast heb je ook jongens zoals Frenkie de Jong, Justin Kluivert en Donny van de Beek. Maar ook Andre Onana is nog jong. Zij maakten allemaal een goede kans. We hebben nou eenmaal veel talenten in het team.

Speler van het Jaar ▶️ Hakim Ziyech! �� Talent van het Jaar ▶️ Matthijs de Ligt! �� #ajaaz

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Aanvoerder en talent
Het is eigenlijk wel grappig dat de aanvoerder ook het Talent van het Jaar wordt. Misschien dat Cristian Chivu het ook heeft meegemaakt? Die was ook al aardig jong aanvoerder van Ajax. De band dragen en Talent van het Jaar worden, schijnbaar kan het...

'Ik ben er erg trots op aanvoerder van Ajax te zijn'

Ik vond het een eer om afgelopen seizoen de aanvoerdersband te dragen. De trainer vond mij er klaar voor en ik wist dat ik die verantwoordelijkheid aankon. Ik moet zeggen: ik ben er erg trots op aanvoerder van Ajax te zijn. 

Grote uitdagingen
Ik hou ervan grote uitdagingen aan te gaan, dus het aanvoerderschap paste daar goed bij. Iedereen heeft zijn dromen en zo is dat bij mij ook het geval. Deze dromen zijn wellicht onhaalbaar, maar ik heb dat nodig om iedere dag gemotiveerd op het veld te staan.

Ik denk dat ik mezelf op ieder gebied nog kan verbeteren. Ik heb veel dingen waar ik goed in ben, maar nog niet iets wat super goed is. Daar werk ik iedere dag hard aan. Om uiteindelijk een zo compleet mogelijke speler te worden.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots/Jasper Ruhé

Lees ook: Ziyech Speler van het Jaar, De Ligt grootste talent
Bekijk ook:
'Heel grote eer om aanvoerder van Ajax 1 te zijn'